U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Explosie World Online blijft uit
De verwachte koersexplosie bij de beursgang van World Online, de grootste beursgang uit de Nederlandse geschiedenis, is vanmiddag uitgebleven. De eerste notering van het aandeel, dat voor 43 euro werd uitgegeven, bedroeg 50,20 euro, een winst van ruim 16 procent. Maar na de opening zakte het aandeel snel weg.

Peper overtrad regels volgens rapport vaak
Oud-minister Peper (Binnenlandse Zaken) heeft als burgemeester van Rotterdam vele buitenlandse reizen met een voornamelijk privé- karakter gedeclareerd bij de gemeente. Er moet ernstig betwijfeld worden of deze uitgaven - veelal tienduizenden guldens per reis - rechtmatig zijn gedaan.

Dit staat in het vanochtend vrijgegeven rapport van de Rotterdamse
raadscommissie die de declaraties van Peper en 23 wethouders in de periode 1986-1999 heeft onderzocht.

Telefónica biedt 12 miljard voor Endemol
Het Spaanse mediaconcern Telefónica brengt een bod van 5,5 miljard euro (ruim 12 miljard gulden) uit op alle aandelen van televisieproducent Endemol Entertainment. Dat hebben beide bedrijven vanmorgen bekendgemaakt. Telefónica biedt 158 euro per aandeel Endemol, een premie van ruim 27 procent op de slotkoers van gistermiddag. De overname geschiedt in de vorm van een aandelenruil. Telefónica gaat daarvoor nieuwe aandelen uitgeven. Met een beurswaarde van 92 miljard euro is Telefónica het grootste beursfonds van Spanje.

Drie mannen gijzelen familie in boerderij Helden
Drie gewapende mannen hebben vanmorgen een boerenfamilie in het Noord-Limburgse Helden in gijzeling genomen. Aanvankelijk waren zes familieleden gegijzeld. De vader, moeder en twee dochters wisten te ontsnappen. Een derde dochter werd om half elf vrijgelaten. Rond het middaguur werd nog één familielid vastgehouden.

Kamer wil af van wegenbelasting
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de wegenbelasting de komende jaren wordt verlaagd en op termijn verdwijnt. De fracties van CDA, VVD en D66 hebben minister Zalm (Financiën) gevraagd met een voorstel daartoe te komen.

Jospin belooft belastingverlaging
De Franse premier Jospin heeft gisteravond in een televisietoespraak geprobeerd de sociale onrust in het land te bezweren. Hij kondigde belastingverlagingen aan en een verhoging van de budgetten van onderwijs en gezondheidszorg.

Kamer tegen boren Biesbosch
Een meerderheid van de Tweede Kamer voelt er niets voor de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) proefboringen onder de Biesbosch naar aardgas toe te staan. De meeste fracties vrezen schade aan het natuurgebied.

BMW verkoopt dochter Rover
Het Duitse autoconcern BMW verkoopt zijn noodlijdende Britse dochter Rover aan de Britse investeringsgroep Alchemy. De nieuwe eigenaar heeft vanochtend gezegd een groot deel van de 9.000 werknemers bij de grootste vestiging, Longbridge, te zullen ontslaan.

Renault koopt renstal Formule
Het Franse autoconcern Renault is de nieuwe eigenaar van de Formule I- renstal van Benetton en keert in 2002 met een eigen auto terug in de hoogste klasse van de autosport.

Dow Jones boekt recordwinst
De aandelenkoersen op Wall Street zijn gisteren explosief gestegen. Het Dow Jones industrieel gemiddelde boekte zijn grootste puntenstijging ooit en eindigde 499 punten hoger op 10.630.

Ultimatum ING aan Franse bank
ING heeft de Franse bank CCF tot eind mei de tijd gegeven om alsnog op haar overnamebod van december in te gaan.

Opklaringen
Tot en met morgenochtend bewolkt en kans op motregen.In de middag droog en vanuit het noorden zonnige perioden. Middagtemperatuur rond 9 graden. Vooruitzichten voor zondag t/m woensdag: zondag vrij zonnig. Daarna meer bewolking en vanaf dinsdag kans op wat regen.


NRC Webpagina's
17 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)