NRC Handelsblad: vandaag Vrijdag 17 maart 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Het onderzoeksrapport van de COR.
bolletje Al het nieuws over Peper op de Haagse site.
bolletje Declaraties raadsleden.
bolletje De psychologische problemen van miljonairs in de Digitale Leestafel.
bolletje Gevaarlijke tieners in Apestaartje.
bolletje In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Multiculturele Samenleving
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Beursgang World Online teleurstelling
Oprichtster Nina Brink van Internet-bedrijf World Online toost met bankiers en vertegenwoordigers van de Amsterdamse effectenbeurs op de introductie van de aandelen World Online. Beleggers, opgezweept door sterke koersstijgingen die vergelijkbare bedrijven op buitenlandse beurzen boekten, schreven de afgelopen week massaal in op het nieuwe fonds.
(Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)

De beursgang van de internet-aanbieder World Online is vanmiddag uitgelopen op een teleurstelling. De aandelen werden op de beurs geïntroduceerd voor 43 euro, openden aanvankelijk op 50,20 euro maar eindigden uiteindelijk bij het sluiten van de beurs 16.30 uur op een koers van 43,20 euro, vlak boven de introductiekoers.

Lees ook: Explosie World Online blijft uit (Bericht 16.00 uur)

* Beursgang laat niemand koud
Internetbedrijf World Online kreeg vanmiddag notering aan de beurs. Blijdschap bij de familie Brink, die nu miljardair is. Op de beurs Geldzaken was men minder enthousiast.

* Peper overtrad regels volgens rapport vaak
Oud- minister Peper (Binnenlandse Zaken) heeft als burgemeester van Rotterdam vele buitenlandse reizen met een voornamelijk privé- karakter gedeclareerd bij de gemeente. Er moet ernstig betwijfeld worden of deze uitgaven - veelal tienduizenden guldens per reis - rechtmatig zijn gedaan.

* Gortdroog rapport met pijnlijke bijlage voor Peper
De Rotterdamse commissie die het declaratiegedrag van onder anderen A. Peper onderzocht, pleit voor een integere overheid maar laat oordelen over de integriteit van de onderzochte personen achterwege. De pijn voor Peper zit in de bijlage.

* 'Op z'n minst onzorgvuldig'
Advocaat Mentink van oud-burgemeester Peper is ontevreden over het rapport.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Ach.com

Peter Soudant, Cadier en Keer

Krekelredacteur Pim Vermaat is er even tussenuit. De gedachtespeling is aan de lezer. Suggesties vóór 12.00 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar (010) 406 69 67.

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Helmut Kohl keert na maanden terug in de Bondsdag
Helmut Kohl heeft vandaag weer zijn taak opgevat als CDU-lid van de Bondsdag. De oud-kanselier had zich niet meer in de Rijksdag laten zien sinds hij in november bekende er als CDU-voorzitter illegale rekeningen op na te hebben gehouden.

* Zeker duizend 'eermoorden' in Pakistan in 1999
In Pakistan zijn vorig jaar zeker duizend 'eermoorden' gepleegd op vrouwen die waren weggelopen bij hun echtgenoot, wilden scheiden of, zoals de Pakistaanse Mensenrechtencommissie stelt in zijn rapport over 1999, naast een man waren gaan zitten.

* Telefónica biedt 12 miljard voor Endemol
Het Spaanse mediaconcern Telefónica brengt een bod van 5,5 miljard euro (ruim 12 miljard gulden) uit op alle aandelen van televisieproducent Endemol Entertainment. Dat hebben beide bedrijven vanmorgen bekendgemaakt.

* BMW verkoopt noodlijdend Rover
Het Duitse autoconcern BMW verkoopt zijn noodlijdende Britse dochter Rover. Zes jaar na de overname is Rover een bodemloos vat gebleken. Het Rover-avontuur heeft BMW 13 miljard mark gekost. Dit heeft het bestuur van Bayerische Motoren Werke (BMW) gisteren in München meegedeeld.

* Renault koopt Formule I-team van Benetton
Het Franse autoconcern Renault is de nieuwe eigenaar van de Formule I-renstal van Benetton en keert in 2002 met een eigen auto (chassis en motor) terug in de hoogste klasse van de autosport. Met de aankoop is 120 miljoen dollar gemoeid, ruim 260 miljoen gulden.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* De beurskoningin
De amsterdamse effectenbeurs beleeft bizarre dagen. De week begon met de aankondiging van nauwe samenwerking met de beurzen van Parijs en Brussel, waardoor de AEX na bijna vierhonderd jaar zijn onafhankelijkheid verliest en de meeste noteringen van grote fondsen naar Parijs zullen verhuizen.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Zeg je zinnetje als dat kan
Falende liefde, aanvaarden dat de macht van de liefde beperkt is, daar draait volgens Ivo van Hove 'De dame met de camelia's' om. Van voorzichtig lezen tot een voorstelling.

B O E K E N
* Halfgod en onmens
Moordenaar, drinkebroer, ijdeltuit, wereldvorst - de Macedonische veroveraar Alexander de Grote spreekt al vanaf de Oudheid tot de verbeelding. In twee recent vertaalde klassieken, een serieus geschiedwerk en een avonturenverhaal, zien we het bouwmateriaal van de Alexandermythe; een moderne Italiaanse roman probeert daar een steentje aan bij te dragen.

B O E K E N
* Het doosje, de lucifers en de mythe
De schrijver Harry Mulisch was dinsdagavond uitstekend voorbereid naar het Boekenbal in het Amsterdamse Carré gekomen. Toen cabaretier Freek de Jonge hem aan het begin van zijn voorstelling vroeg: "Harry, heb je lucifers bij je", stond de schrijver op en wierp De Jonge uit zijn loge een doosje toe.

Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement