U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Totaal immoreel
Ieder mens heeft er wel een. Zo'n hartewens. Die van actrice Annet Malherbe (Rotterdam, 1957) ging dit jaar in vervulling. "Lekker Dordts praten." Toen ze voor haar rol als Coby, de inval-uitzendkracht in de private zorgsector, voor het eerst haar groezelige pruik opzette en het valse gebit met extra tandvlees inbracht, kwam het accent vanzelf. "Ik lach er wel om maar mijn hart huilt hoor", giechelt de nerveuze, neurotische hulpverleenster in het nieuwe programma Beetje Laat.


T V   V O O R A F :


De toverwereld van het schaakspel
Waarom heeft het zo lang geduurd voor Lang leve de Koningin vertelevisiet werd? De film van Esmé Lammers kwam in 1995 uit, kreeg alom jubelende recensies ('volstrekt originele, spitse, ontroerende, goed gemaakte film'), won een Gouden Kalf en kende een lange, lange vertoningsduur in bioscopen in het hele land.


F I L M   V O O R A F :


8 1/2
"Alleen via mijn werk kan ik mij verhouden tot mijn omgeving." En: "Je bestaat alleen in wat je doet." Deze uitspraken zijn typerend voor de Italiaanse regisseur Federico Fellini. Voor iemand die werk en leven zo sterk als een verstrengeld geheel zag, moet het vreselijk zijn geweest te moeten constateren dat de inspiratie op is.


T V   H E E R T J E :


Allochtonen-medley
Zodra de woorden allochtoon, multicultureel en NPS in één zin verschijnen, krijg ik vrij snel jeuk op plekken waarvan ik niet wist dat ze bejeukbaar waren. Een aantal keren per maand leidt deze gevaarlijke combinatie tot dubieuze telefoontjes van programmamakers. Of ik misschien 'een grappige Surinamer, hilarische Marokkaan of een andere lachwekkende allochtoon' ken. Daar willen ze namelijk iets mee doen. Iets goeds natuurlijk.



Hoe denkt ú over de liefde?
De liefde lijkt zo universeel, maar ook liefhebben blijkt cultuurbepaald. Maarten Reesink en Liesbet van Zoonen aan de vooravond van een promotie- onderzoek naar het televisieprogramma All you need is love: "In Turkije is de liefde een drama, in Spanje een sprookje."


NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)