U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Ministerie van Peper betaalde reis echtgenote
Minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) heeft vorig jaar zijn echtgenote N. Kroes op kosten van zijn departement meegenomen op dienstreis naar de Nederlandse Antillen. De regels staan dit ,,in beginsel'' niet toe.

Leiding inspectie ernstig in gebreke
Het management van de inspectie voor de gezondheidszorg heeft de afgelopen vijf jaar niet gefunctioneerd. Beslissingen worden genomen op grond van ,,irrationele en emotionele'' overwegingen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke rapportage die adviesbureau Boer & Croon deze week aan de inspectie heeft gespresenteerd.

Legionella Curaçao trof meer mensen
De legionellabesmetting in het Van der Valk Plaza Hotel op Curaçao heeft de afgelopen twee jaar waarschijnlijk tien mensen besmet en niet vijf zoals de inspectie voor de Gezondheidszorg in Den Haag bekend heeft gemaakt. Van die tien mensen is er in juni 1999 een overleden.

Amsterdamse wethouder Groen weg na aantijging
De Amsterdamse wethouder H. Groen (Financiën, Sport en Personeel en Organisatie) is gisteren afgetreden nadat hij in lokale media in verband was gebracht met onjuist declaratiegedrag. De fractievoorzitter van zijn partij, de VVD, had hem om opheldering gevraagd over zijn declaraties en die ook gekregen. Desondanks besloot Groen (VVD) op te stappen.

D66 wil lasten niet doorschuiven
Th. de Graaf, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, is tegen het doorschuiven van lasten naar toekomstige generaties. Hij zegt dat in een vraaggesprek naar aanleiding van voorstellen van zijn partij om de staatsschuld te verminderen.

Rijen in Iran voor stembureaus
De autoriteiten in de Iraanse hoofdstad Teheran besloten gisteravond de stembureaus voor de parlementaire verkiezingen twee uur langer open te laten, omdat tegen de aanvankelijke sluitingstijd nog rijen mensen stonden te wachten.

'Joodse tegoeden te laag geschat'
De joodse gemeenschap heeft volgens het Centraal Joods Overleg (CJO) tussen de 750 miljoen en 2,2 miljard gulden te goed van de Nederlandse staat. Dat is beduidend meer dan eerder de commissie-Van Kemenade aan het kabinet adviseerde, namelijk 250 miljoen. Deze week sprak een delegatie van het CJO met premier Kok en de ministers Zalm en Borst.

Terlouw stapt op bij Gelredome
Voormalig commissaris van de koningin Jan Terlouw heeft gisteren zijn functie neergelegd als voorzitter van de raad van commissarissen van het stadion Gelredome in Arnhem. Terlouw, die lid was namens de provincie Gelderland, had, zegt hij, onvoldoende bevoegdheden om inhoud te geven aan zijn functie.

Dagboek wekt kritiek van PvdA
De Partij van de Arbeid is ongelukkig met het vandaag verschenen dagboek van Tweede-Kamerlid Marjet van Zuij-len, waarin zij schrijft over vertrouwelijke gesprekken in de fractie en het fractiebestuur.

Geleidelijk droger
Enkele buien en vanuit het westen opklarend bij een graad of 7. Vannacht opklaringen en lichte vorst in het binnenland. Zondag zonnige perioden en iets kouder. Vooruitzichten voor maandag t/m donderdag: zonnige perioden, daarna bewolkt. Vanaf dinsdag een enkele bui bij 6 graden.

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)