U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internet via kabel UPC expres traag
De Internetverbindingen van de kabelaanbieder UPC zijn tien keer sneller dan het bedrijf ze aan klanten aanbiedt. Dit heeft een student elektronica en informatica uit Hilversum onthuld.

China dwingt internetfirma's tot matiging
Nieuwe regels die de Chinese autoriteiten deze week hebben afgekondigd, moeten de bewegingsvrijheid op het internet beperken. Chinezen dreigen daarmee een publieke uitlaatklep van vrijere en anonieme discussie te verliezen, die hen nergens anders in China wordt geboden. De Chinese internetindustrie opereerde tot nog toe voor een goeddeel in niemandsland. Internetaanbieders hebben het om die reden tot grensverleggende nieuwsbrengers gebracht.

High-tech overschaduwt banken
Lang voor de effectenbeurs de magische geldmachine werd voor expansieve ondernemingen, waren de banken de belangrijkste bron van bedrijfsfinanciering. De laatste maanden echter zijn de financiële instellingen, die met name in de jaren negentig een spectaculaire groei doormaakten, overschaduwd door de bedrijven in de telecom-, technologie en IT-sector.

Website Baan lek
De website van het softwarebedrijf Baan wordt door computerkrakers belaagd. De site (www.baan.nl) wordt regelmatig uit de lucht gehaald door hackers. Het programma dat Baan gebruikt voor de website is, volgens de Nederlandse computerkrakersgroep Hacking Into 2000 lek (HIT2000).

'De veranderingen zijn nog maar net begonnen'
Lorenzo Lamadrid, directievoorzitter van het internationale management-adviesbureau Arthur D. Little, heeft een rotsvast vertrouwen in de nieuwe economie. 'Internet gaat een nog veel groter effect krijgen dan de telefoon ooit heeft gehad.'

Nieuwlichters samen in Davos
Aanhangers van de nieuwe economie en van de 'nieuwe politiek' ontmoeten elkaar tijdens het jaarlijkse World Economic Forum. Samen streven zij naar globalisering met een menselijk gezicht.

Angst voor fusies moet eens tot bedaren komen
De megafusie tussen America Online en Time Warner deed menige wenkbrauw fronsen. Nergens voor nodig, vindt Roger C. Altman. Want nieuwe, grote concerns ontstaan veel sneller dan andere die door fusies worden opgeslokt. En het gevolg is dus niet minder maar méér concurrentie. De jongste fusie is het ultieme bewijs dat Amerika tomeloos dynamisch is.

Ik wil er van leren
Willy Lindwer (1946) was deze week op de grote Amerikaanse televisiebeurs NATPE in New Orleans. Om zijn eigen werk te verkopen en om op de hoogte te blijven van de markt. Hier in Nederland begint zaterdag zijn driedelige serie Miracle of Faith, over de joodse wortels van het christelijke geloof

Mannesmann met AOL
Het Duitse concern Mannesmann (machinebouw en telefonie), onderwerp van een vijandige overname door het Britse Vodafone Airtouch, heeft vrijdagavond bevestigd in gesprek te zijn met AOL Europe. Dat is een onderdeel van America Online, het Amerikaanse internetbedrijf, en de Duitse uitgever Bertelsmann. Mannesmann heeft niets gemeld over de aard of de stand van zaken van de gesprekken. Eerder al lekte de gesprekken over een mogelijke samenwerking uit via financiële kranten, maar het concern wilde daar tot nu toe niet op ingaan. Een samenwerking met AOL Europe zou de Duitsers kunnen bevrijden van hun Britse belager.


Een kaartje naar... alstublieft. Is er nog een kamer vrij? Je hoeft nu geen boekjes meer te kopen om te leren hoe dit soort zinnetjes in de taal van je vakantieland te zeggen. Surf gewoon een week van te voren dagelijks een kwartiertje naar Travlang. Je kiest er de taal die je spreekt, de taal van het land waar je heen gaat en leren maar. De site overhoort je als je dat wilt, en geeft links naar websites over het betreffende land of de taal. Meer dan zeventig talen zitten er nu in de database. Je vindt er trouwens ook een omrekenfunctie voor vreemde valuta. (www.travlang.com/languages/)

NRC Webpagina's
29 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)