U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Davenport wint Australian Open
MELBOURNE, 29 JAN. De Amerikaanse tennisspeelster Lindsay Davenport heeft vanmorgen de finale van het Australian Open gewonnen. Ze onttroonde in twee sets de Zwitserse Martina Hingis (6-1, 7-5). Hingis was de afgelopen drie jaar winnares van het open tenniskampioenschap van Australië.

Peper werd uit 'koudwatervrees' niet genoemd
ROTTERDAM, 29 JAN. De accountantsdienst van Rotterdam deinsde er uit "koudwatervrees" voor terug om in zijn openbare rapportages te wijzen op de slechte administratieve verantwoording van declaraties door toenmalig burgemeester A. Peper. Dit staat in een vertrouwelijke notitie die gemeentelijk accountant R. Vennink 1 juli 1993 aan gemeentesecretaris N. van Eck heeft gestuurd.

Waardering voor excuses Kok
ROTTERDAM, 29 JAN. Vertegenwoordigers van joodse organisaties spreken hun waardering uit voor de excuses die premier Kok gisteren heeft gemaakt voor de "te kille, bureaucratische en formalistische" opvang van overlevenden na de Tweede Wereldoorlog.

Personeel vaker uit buitenland afkomstig
ROTTERDAM, 29 JAN. De krapte op de arbeidsmarkt noopt Nederlandse bedrijven tot het aantrekken van steeds meer buitenlandse arbeidskrachten. Het Centraal Bestuur Arbeidsvoorziening (CBA), de koepel van de arbeidsbureaus, verwacht dit jaar 33.000 aanvragen van werkvergunningen voor werknemers van buiten de Europese Unie. Vorig jaar telde de Arbeidsvoorziening 25.000 aanvragen, een kwart meer dan in 1998 en twee keer zoveel als in 1997. Van die aanvragen werden er in 1999 22.500 gehonoreerd, in 1998 15.180 en in 1997 10.000.

'Duizenden doden bij gevechten in Congo'
KIGALI, 29 JAN. Bij gewelddadigheden tussen de Balendu en de Bahema in het noordoosten van Congo zijn de afgelopen tijd mogelijk duizenden mensen om het leven gekomen. Hulpverleners hebben videomateriaal vrijgegeven met schokkende beelden van moordpartijen in de stad Blukwa.

Fans Ajax koelen woede na verlies
KERKRADE, 29 JAN. Ajax-supporters hebben gisteravond in het stadion van Roda JC voor 60.000 gulden schade aangericht nadat hun club door de Limburgers met 1-0 was uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB- beker.

Wegblokkades in Frankrijk
ROTTERDAM, 29 JAN. Franse vrachtwagenchauffeurs gaan maandag en dinsdag opnieuw actievoeren tegen de 35-urige werkweek. Vanaf zondagavond staan blokkades van logistieke centra en brandstofdepots gepland.

Opnieuw dieptepunt euro
ROTTERDAM, 29 JAN. De koers van de euro heeft gisteravond een nieuw dieptepunt bereikt. Nadat de koers 's middags al blijvend onder de 1 dollar was gezakt, ging de munteenheid 's avonds verder omlaag naar 0,9736 dollar.

Student voert modem op
ROTTERDAM, 29 JAN. De Internetverbindingen van de kabelaanbieder UPC zijn tien keer sneller dan het bedrijf ze aan klanten aanbiedt. Een student uit Hilversum schreef een programma om wel op maximale snelheid van de verbinding gebruik te maken.

Eis: 20 jaar cel voor Jan S.
ASSEN, 29 JAN. Voor de rechtbank in Assen heeft officier van justitie S. du Fossé gisteren twintig jaar cel en tbs geëist tegen Jan S. Hij verkrachtte en vermoordde in juli vorig jaar de zevenjarige Chanel Naomi Eleveld uit Assen.

NRC Webpagina's
29 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)