U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Filekunst blijkt reclame voor ijsco's
De zogenaamde 'filekunstwerken' die de stichting Gewoon Kunst vorige week langs tien snelwegen in Nederland liet plaatsen ,,om kunst dichter bij de mensen te brengen'', blijken onderdeel te zijn van een reclamecampagne van Iglo/Ola. Afgelopen nacht zijn de 'kunstwerken' vervangen door billboards met een reclametekst.



Franse uitgevers vrezen voor informatievrijheid
Provinciale rechtbanken in Frankrijk hebben vorige week twee actuele boeken verboden. Franse uitgevers, die zich geconfronteerd zien met grote dwangsommen, eisen opheldering.



Computerstoring legt ochtendhandel beurs stil
Een storing in het datanetwerk tussen de beurs en bankeninstellingen heeft de handel op de Amsterdamse effectenbeurs vanochtend volledig lamgelegd.



Berlusconi verdacht van omkopen rechters
De Italiaanse mediamagnaat en oppositieleider Silvio Berlusconi wordt ervan verdacht rechters te hebben 'gekocht' in de strijd om uitgeverij Mondadori en staatsvoedingsbedrijf SME.



Dana kwam van de Olympus
Het Eurovisie Songfestival was altijd al populair in de homoscene. Dit jaar was echter wel heel speciaal. Met Dana International voor Israel en campy Guildo Horn voor Duitsland.



Catechismus via tv
Kattenbak noemden we het vroeger. Een quasi-grappige vervorming van het woord 'catechisatie' of 'katechese', de kerkelijke uitdrukkingen voor godsdienstonderwijs.



Tele-leren uitkomst op eilanden
Potentiële Havo- en VWO-leerlingen op de Mavo's op de Friese Waddeneilanden krijgen extra lesstof op de computer. Het voordeel is dat het vertrek van jonge eilander leerlingen met een jaar kan worden uitgesteld.



Radio Gelderland aanwezig
De promotiejingles zijn even irritant als veelvuldig te beluisteren - maar dat zal wel met elkaar te maken hebben. Radio Gelderland, met TV- Gelderland onderdeel van Omroep Gelderland, laat zijn luisteraars de hele dag door met gezongen en gesproken berichtjes weten dat hij nog bestaat. Een donkerbruine 'Met-het-oog-op-morgen'-stem: U Luistert Naar Radio Gelderland! De luisteraar mocht eens vergeten welke zender hij aan heeft staan.



Ruzie om televisie
DEN HAAG, 11 MEI. Twee bejaarde Hagenaars zijn vanochtend met elkaar op de vuist gegaan wegens een tv die te hard zou staan. Een 76-jarige bewoner van de Vlasakkerstraat stoorde zich aan het geluid van de tv van zijn 70-jarige hardhorende buurman. Toen hij aanbelde en de deur openging werd hij direct door de buurman op zijn gezicht geslagen, waarna hij op de grond viel. De tv-kijker verloor het evenwicht en kwam ook ten val.




In het beursspel 'Hollywood Stock Exchange' wordt er virtueel gehandeld in werkelijk bestaande films. Een speler krijgt bij aanvang de beschikking over een startkapitaal van 2 miljoen 'Hollywood dollars' waarmee bijv. geïnvesteerd kan worden in aandelen van nieuwe films die naar verwachting veel omzet maken (als 'The Last Days of Disco'). De bedoeling is winst maken. Leuke bijkomstigheid is dat men op de hoogte blijft van de nieuwste films.

(www.hsx.com)

NRC Webpagina's
11 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)