U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CAO in zorg: 3,6 procent meer salaris
DEN HAAG, 11 MEI. Het personeel in ziekenhuizen, verpleeghuizen en inrichtingen krijgt met ingang van 1 april dit jaar 3,6 procent meer loon en in december een eenmalige uitkering van 0,75 procent van het jaarinkomen. Dat is het resultaat van de gisteren afgesloten CAO in de zorgsector.

'Een nieuw paars kabinet moet er snel kunnen zijn'
DEN HAAG, 11 MEI. Informateur K.G. de Vries vindt dat de drie paarse partijen, PvdA, VVD en D66, snel in staat moeten zijn een nieuw kabinet te vormen. Het feit dat de drie partijen al een periode samenwerken en voor de verkiezingen hebben uitgesproken samen verder te willen, moet hen stimuleren om haast te maken. Dit verklaarde De Vries vanmorgen op een persconferentie in Den Haag.

Aandeel Ajax daalt onder niveau van introductiekoers
AMSTERDAM, 11 MEI. Ajax heeft vanmiddag als eerste Nederlandse voetbalclub een beursnotering gekregen. De koersvorming van het aandeel, waarvoor analisten een eerste notering van 40 gulden voorzagen, verliep enigszins teleurstellend. De introductiekoers lag op 32,50 gulden, 30 procent boven de prijs waarop beleggers het aandeel eerder konden kopen. Na een half uur handelen was het aanbod van Ajax-aandelen zo groot dat de koers terugviel naar 30,30.

Indonesische moslimleider eist aftreden van Soeharto
JAKARTA, 11 MEI. De invloedrijke Indonesische moslimleider Amien Rais heeft vanochtend in harde bewoordingen het aftreden geëist van president Soeharto en zijn regering, ,,het meest corrupte regime in de wereld.'' In een toespraak in Jakarta riep hij de Indonesische strijdkrachten op de kant van het volk te kiezen.

Bonden willen treinen dag plat
LEEUWARDEN, 11 MEI. De spoorwegvakbonden FSV en VVMC willen het treinverkeer in het hele land op woensdag 20 mei stilleggen als de directie van de Nederlandse Spoorwegen de oprichting van het regionale openbaar vervoerbedrijf Noordned niet opschort. Het treinverkeer in het noorden van het land lag vanmorgen grotendeels stil door een werkonderbreking.

Botsing met Thalys: één dode
ROTTERDAM, 11 MEI. Bij een aanrijding met de Thalys, de sneltrein van Amsterdam naar Parijs, op een onbewaakte overgang bij het Brabantse Hoeven is zaterdag een 38-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Drie Franse passagiers raakten gewond, van wie twee ernstig.

Clinton stelt top vredesproces uit
TEL AVIV, 11 MEI. Wegens aanhoudende meningsverschillen met premier Benjamin Netanyahu heeft de Amerikaanse president Bill Clinton de voor vandaag geplande Amerikaans-Israelisch-Palestijnse top in Washington uitgesteld.

Congres Sinn Fein steunt vrede Noord-Ierland
LONDEN, 11 MEI. Met 331 van de 350 stemmen vóór is het partijcongres van Sinn Fein er gisteren mee akkoord gegaan zitting te nemen in een nieuw te vormen Noord-Ierse assemblée.

Verklaring over samenwerking Daimler-Benz en Nissan
TOKIO, 11 MEI. Daimler-Benz en de Japanse autoproducent Nissan bespreken samenwerking op het gebied van bedrijfswagens. Dit heeft Nissan vanmorgen in Tokio bekendgemaakt. De verklaring van Nissan volgt op een weekeinde vol geruchten dat Daimler-Benz de vrachtwagenpoot van Nissan, Nissan Diesel, wil kopen.

NRC Webpagina's
11 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)