U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zoek met Ilse
bij NRC Handelsblad

Ingrijpende reorganisatie PTT Telecom
PTT Telecom, de telecommunicatietak van Koninklijke PTT Nederland die vanaf deze zomer zelfstandig verder gaat, zal dit jaar ingrijpend reorganiseren. Daarbij gaat een onbekend aantal banen verloren.



Oostenrijkse 'tijdgetuigen' verliezen het van Internet
,,Vertelt u mij niet dat in Nederland alles in orde is, u bagatelliseert de nare kanten van onze samenleving!'', roept een toehoorster boos nadat Hans Blom, directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (Riod), zijn lezing heeft beëindigd over de drie grote Nederlandse stakingen in de bezettingstijd.



Millenniumprobleem kost tot 20 miljard
De kosten van herstel van het millenniumprobleem zullen in Nederland oplopen tot 15 20 miljard gulden, anderhalf tot tweemaal zo veel als een jaar geleden nog werd gedacht. Met name overheden, zelfstandige bestuursorganen en bedrijven in de zorgsector boeken nauwelijks vooruitgang met het oplossen van de problematiek.



Minister hoeft Internet niet te vrezen
De nieuwe media bieden grensoverschrijdende mogelijkheden voor de verspreiding van informatie. F. Kuitenbrouwer vindt dat minister Sordrager wat al te krampachtig reageert op de potentiële gevaren die dat met zich meebrengt.



'We wachten af welke steden zich melden'
Het Nederlands Filmmuseum in Amsterdam en vier Rotterdamse instellingen kondigden deze week aan te gaan samenwerken. ,,We sluiten geen enkele stad uit als vestigingsplaats'', zegt directeur H. Blotkamp van het Filmmuseum, ,,maar we zullen op zeker moment uit het Vondelpark vertrekken.''



Grensgebied tussen filmers en fotografen is klein
Het ligt voor de hand dat een instelling als het Filmmuseum, dat zijn grootste kracht ontleent aan het conserveren en vertonen van de vroegste films, zich verwant voelt met de fotografie als kunstvorm.



Belijdenisfetisjisme
Geloof, eieren en kunst zijn belangrijke thema's in de nieuwe weekbladen en als je die door elkaar klutst, verschijnt de Mattheus Passie.




De informatiemaatschappij is de afgelopen jaren nadrukkelijk zichtbaar geworden, schrijft het ministerie van Economische Zaken in de Herijking van het Nationaal Actieprogramma Elektronische Snelwegen. Dit nieuwe rapport over de toekomst van de digitale snelweg analyseert o.a. hoe het internationale karakter van Internet zich tot de handhaving van nationale wetten verhoudt. Het is te lezen op de site van EZ.

www.minez.nl/nota/nap/hinx00.htm

NRC Webpagina's
9 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)