U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zoek met Ilse
bij NRC Handelsblad

Lijst slechte studies nu openbaar
ZOETERMEER, 9 APRIL. Het ministerie van Onderwijs heeft de namen vrijgegeven van HBO-instellingen en universiteiten die een 'gele kaart' hebben gekregen omdat ze ondermaats presteren. Tot nu toe werden deze negatieve beoordelingen niet openbaar gemaakt. Het ministerie is ertoe overgegaan na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) door de Volkskrant.

'Wel akkoorden met het Front National'
PARIJS, 9 APRIL. De voorzitters van vier Franse regio's waar rechts kan besturen dankzij de steun van het Front National hebben wel degelijk akkoorden gesloten met de partij van Jean-Marie Le Pen. Drie van deze voorzitters zijn uit hun partij gestoten, hoewel zij ieder akkoord ontkennen. Bruno Mégret, tweede man van het extreem-rechtse FN, zegt in een interview met NRC Handelsblad: ,,Natuurlijk hebben wij met hen onderhandeld. Zij hebben in het openbaar alle punten herhaald die wij als minimumvoorwaarden stelden voor onze steun. Daar zijn akkoorden over gesloten.''

Britse en Ierse premier hopen op vredesakkoord
BELFAST, 9 APRIL. De Britse premier Tony Blair en zijn Ierse collega Bertie Ahern toonden zich vanmorgen optimistisch over de kansen op een Noord-Iers vredesakkoord vóór middernacht. Ze zeiden dat een overeenkomst voor het grijpen ligt en dat resterende meningsverschillen zich toespitsen op woorden en details.

SFOR houdt twee Serviërs aan
ROTTERDAM, 9 APRIL. De internationale vredesmacht SFOR heeft gisteren bij de stad Prijedor twee Bosnische Serviërs aangehouden, die in 1992 leidende posities bekleedden in het beruchte kamp Omarska. Volgens Westerse militaire bronnen zou Radovan Karadzic, door het tribunaal gedagvaard wegens genocide, op de vlucht zijn.

18 slachtoffers bij tornado's in VS
WASHINGTON, 9 APRIL. Tornado's hebben gisteravond ten minste achttien slachtoffers gemaakt in de stad Birmingham in de Amerikaanse deelstaat Alabama. Ook zouden er 24 gewonden zijn gevallen. De tornado's legden een honderdtal huizen, scholen en een brandweerkazerne in puin.

Project bestuur Friesland mislukt
LEEUWARDEN, 9 APRIL. Het Project Bestuurlijke Vernieuwing in Friesland is mislukt. De Stuurgroep besloot gisteren het experiment, waarmee in 1993 werd begonnen, definitief stop te zetten. Geen enkel uitgangspunt zal worden gerealiseerd.

Protesten tegen Servische terreur
PRISTINA, 9 APRIL. In Pristina, de hoofdstad van de door een grote meerderheid van Albanezen bewoonde Servische regio Kosovo, zijn vandaag tienduizenden Albanezen de straat opgegaan om te protesteren tegen ,,de Servische terreur''.

'Vermogen' gezin bedraagt 200.000
ROTTERDAM, 9 APRIL. Door de gestegen huizenprijzen en snelle koersstijgingen op de effectenbeurs is het gemiddelde Nederlandse gezin de afgelopen jaren flink rijker geworden. Het gemiddelde vermogen per huishouden verdubbelde sinds 1990 bijna tot 200.000 gulden.

NRC Webpagina's
9 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)