U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peking: scherpe actie tegen Internet
China heeft ingrijpende beperkingen afgekondigd op het gebruik van Internet. De Chinese autoriteiten verdedigen de maatregelen met de waarschuwing dat het internationale computernetwerk wordt misbruikt voor het lekken van staatsgeheimen en het verspreiden van ,,schadelijke informatie''. Eerder dit jaar kondigde Peking ook al maatregelen tegen Internet aan.



Duitse acties tegen verfilming van 'Lolita'
'Lolita', het verhaal over de verhouding tussen een veertigjarige man en een twaalfjarig meisje, zorgt opnieuw voor onrust. Duitse actievoerders vinden dat de film 'aanzet tot pedofilie'.



Nieuws met kerst: doodziek meisje
Een ziek Iraaks meisje ligt na tussenkomst van CNN en een hulporganisatie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Een pr-stunt of een daad van christelijke naastenliefde?



VNU nu al uit City Online
Na ruim een jaar stapt uitgever VNU al weer uit het gezamenlijke internet-bedrijf met Wegener Arcade, City Online. Wegener gaat verder met het project en hoopt op korte termijn de uitgevers Telegraaf en de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) als partners binnen te halen.



Een handig naslagwerk
Science fiction schrijver Bruce Sterling voorspelde dat 'de jaren negentig' aan de komende generatie, die in de jaren tachtig is opgegroeid, zullen toebehoren. Voor de cyberpunk-beweging is weinig plaats meer in de jaren negentig, dacht Sterling die met William Gibson (die de term cyberspace bedacht) tot de bekendste exponenten van deze literaire stroming behoort.



NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)