U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VNU nu al uit City Online
Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 30 DEC. Na ruim een jaar stapt uitgever VNU al weer uit het gezamenlijke internet-bedrijf met Wegener Arcade, City Online. Wegener gaat verder met het project en hoopt op korte termijn de uitgevers Telegraaf en de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) als partners binnen te halen.

VNU heeft de keuze gemaakt de websites van haar verschillende regionale dagbladen verder te ontwikkelen in plaats van City Online door te zetten. City Online is eveneens gebaseerd op de regionale informatie afkomstig van dagbladredacties, maar is tevens een virtuele gemeenschap waar bewoners hun eigen 'woningen' kunnen betrekken en adverteerders 'winkels' kunnen inrichten.

Volgens een woordvoerder was VNU bij de start van het project in september vorig jaar enthousiast omdat het idee bestond dat City Online vooral een lokale markt zou bedienen, terwijl de eigen dagbladen meer regionaal opereerden. Dat onderscheid bleek echter veel vager. Bovendien viel de belangstelling voor City Online tegen, aldus VNU.

Directeur Peter Maronier van City Online is juist wel te spreken over de bezoekersaantallen van zijn project. Volgens hem zijn de sites succesvol met 17.000 'bewoners' in 18 steden in Nederland. ,,Dat is meer dan de gemiddelde internet-provider,'' aldus Maronier.

Volgens Maronier is het vertrek van VNU wel een tegenslag. City Online werkt op franchise-basis waarbij het concept tegen een vergoeding wordt geleverd aan de plaatselijke dagbladuitgever van een van de partners.

De bladen van VNU vormden de basis van City Online in Eindhoven, Heerlen, Maastricht, Tilburg en Nijmegen. ,,Het concept draait op het regionale nieuws, en daar moet nu een andere oplossing gevonden worden. Er zijn nog andere aanbieders van nieuws in die steden. Maar zelfs zonder dat nieuws blijft City Online interessant,'' zegt Maronier die wijst op het ANP-nieuws, bioscoop- en theaterinformatie, weerberichten en spoorweginformatie die beschikbaar zijn. Het ligt volgens hem voor de hand dat Wegener die steden zelf ter hand neemt.

Voorts wordt er gesproken met De Telegraaf in Amsterdam en Haarlem en met de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) voor nieuwe vestigingen.

NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)