U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verzet tegen aangifteplicht in geldwereld
De instanties die toezicht houden op de Amsterdamse effectenbeurs en op de verzekeraars en pensioenfondsen willen niet verplicht worden aangifte te doen van strafbare feiten die zij tijdens controles ontdekken.


E C O N O M I E :


Fiat van banken voor hulp Korea
De internationale bankwereld is bereid om kortlopende Koreaanse schulden met een maand te verlengen en zo een betalingscrisis aan het jaareinde te vermijden. Ook zullen de grote banken uit Japan, de Verenigde Staten en Europa pogen om Zuid-Korea door zijn huidige financiële crisis te helpen.


H O O F D A R T I K E L :


Dopingdilemma
Een huisarts in Limburg is onlangs veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf waarvan drie voorwaardelijk wegens belastingfraude. De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) haalde echter heel wat meer dan verzwegen belastingpenningen naar boven, namelijk sterke aanwijzingen van een bloeiende dopingpraktijk. De betrokken medicus was jarenlang ploegarts geweest in de Tour de France. Coureurs en soigneurs hadden volgens de fiscale speurders met zijn hulp veelvuldig gebruikgemaakt van verboden middelen.


S P O R T :


Het lachen zal Tessema nooit vergaan
Morgen is het een jaar geleden dat atleet Getaneh Tessema op de A17 door een vrachtwagen werd geschept. De carrière van de Ethiopische vluchteling is voorbij, maar hij kan inmiddels wel weer wandelen. En lachen.


NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)