U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T E R U G B L I K   1 9 9 7 :
Op het scherp van de snede
Terugkijkend op het jaar 1997 is voor mij de vernieling van het schilderij Cathedra van Barnett Newman en de reacties er op in de media, een van de meest dramatische gebeurtenissen geweest. In het algemeen wordt over de vernieling heel lacherig gedaan, alsof moderne kunst een valstrik is en de kunstenaar de boel voor de gek houdt.


R A D I O :


Strijd om lokale FM-ether
Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) maakt in de tweede helft van 1998 twintig FM-frequenties vrij voor lokale commerciële radiostations met een bereik van tien kilometer omtrek.


F I L M   V O O R A F :


Women in Love
,,De nette manier om in gezelschap een vijg te eten/ Is haar bij een einde te nemen, haar in vieren te delen/ En haar te openen, zodat zij een blinkende, roze, vochtige, breedbladige, vierbladige honingbloem wordt.'' Aldus D.H. Lawrence in zijn gedicht Vijgen (vertaling Paul Claes). Scenarioschrijver Larry Kramer verwerkte het in zijn script voor de filmversie van Lawrence's Women in Love (Ken Russell, 1969) en acteur Alan Bates maakte muzikale en suggestieve spreektaal van die weerbarstige poëzie.

NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)