U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

EU: direct bellen via eigen maatschappij
Telefoonabonnees kunnen over iets meer dan twee jaar automatisch worden doorgeschakeld naar een concurrent van het nationale telefoonbedrijf. Een beller die een alternatieve maatschappij wil gebruiken moet nu nog een viercijferige zogeheten 'carrier-selectie-code' intoetsen.



Massale banenjacht bij Hewlett Packard
Bij het Arbeidsbureau in Leeuwarden loopt het storm met aanmeldingen van Friese werkzoekenden voor een baan bij de nieuwe computerfabriek van Hewlett Packard in Heerenveen. Vanochtend om half tien waren er meer dan 2.000 telefonische reacties en bezoeken van gegadigden binnen.



TV-kijker zapt vaker dan gedacht
Televisiekijkers blijken meer te zappen dan tot nu toe werd aangenomen. Na een kwartier houdt de gemiddelde kijker het bij een zender voor gezien. Op Nederland 1 en 2 zapt de kijker gemiddeld na zestien minuten weg, bij Nederland 3 na vijftien minuten. Bij RTL4 blijft de kijker gemiddeld 25 minuten onafgebroken kijken.



Overstap van Joop Daalmeijer van Canal+ naar Nederland 1
Joop Daalmeijer vertrekt als directeur van betaaltelevisiebedrijf Canal+ en wordt de nieuwe netmanager van Nederland 1. Daar volgt hij Gerard Hulshof op die met pensioen gaat. Na een commercieel avontuur van drie jaar keert Joop Daalmeijer (51) terug naar de publieke omroep, waar zijn televisiecarriëre ooit begon.



Duitse datastaking
Vorige week dinsdag was er in Duitsland geen Internetverkeer tussen 16 grote commerciële providers en het universiteitsnetwerk DFN. Uit protest tegen de hoge tarieven die het Deutsche Forschungsnetz (DFN) rekent voor onderling dataverkeer besloten enkele providers, waaronder Eunet, CompuServe Duitsland en Xlink, om voor 24 uur de verbindingen tussen hun eigen netwerk en dat van DFN stil te leggen.




Uit het onderzoek dat het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NIZA) op verzoek van de Waarheids- en Verzoeningscommissie deed, blijkt dat het Zuid-Afrikaanse regime bij de aanslag op Olof Palme was betrokken. Of deze documenten zo geheim zijn als onlangs in deze krant te lezen viel, is de vraag. De mensenrechten-organisatie Contrast publiceerde de documenten onder redactie van Klaas de Jonge op hun website.

(www.contrast.org/truth)

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)