U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Justitie doet inval bij vleesbedrijven
Justitie en de Algemene Inspectie Dienst (AID) van het ministerie van Landbouw hebben vanochtend invallen gedaan op tien locaties van vier vleesverwerkende bedrijven en vleeshandelaren.


E C O N O M I E :


Looneis FNV verhoogd tot 3,75 procent
Het vakverbond FNV stuurt zijn onderhandelaars voor de CAO-onderhandelingen volgend jaar op pad met een maximale looneis van 3,75 procent. Dat heeft de grootste vakcentrale van Nederland gisteren besloten.


H O O F D A R T I K E L :


Kunstcorrecties
DE VERNIELING van een tweede werk van Barnett Newman in het Stedelijk Museum van Amsterdam door dezelfde persoon heeft geleid tot de roep om een speciale strafbepaling. Daarop werd vanuit de Tweede Kamer al aangedrongen toen een andere zelf aangewezen 'kunstcorrector' nog geen jaar geleden in hetzelfde museum een gifgroen dollarteken spoot op een schilderij van Malevitsj. Het is toch te gek, zou men zeggen, dat de wet voor kunstvernieling dezelfde maximumstraf (twee jaar) kent als voor vandalisme op het schoolplein of krassen op een auto.


S P O R T :


Wielerploeg Festina ook betrokken bij dopingzaak
De Franse wielerploeg Festina is nauw betrokken bij het dopingschandaal rond de Nederlandse formatie PDM. Dagblad De Limburger meldt vanmorgen dat de Belgische ploegarts Erik Ryckaert, die in 1993 overstapte van PDM naar Festina, het bloeddopingmiddel EPO bij een Belgische apotheker in grote hoeveelheden heeft ingekocht.


NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)