U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Massale banenjacht bij Hewlett Packard

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 2 DEC. Bij het Arbeidsbureau in Leeuwarden loopt het storm met aanmeldingen van Friese werkzoekenden voor een baan bij de nieuwe computerfabriek van Hewlett Packard in Heerenveen. Vanochtend om half tien waren er meer dan 2.000 telefonische reacties en bezoeken van gegadigden binnen, aldus woordvoerster mevrouw Yvonne Gruis van het Arbeidsbureau.

Het overgrote deel deed zijn telefonische aanvragen bij het speciale call centre dat het Arbeidsbureau vrijdagavond heeft opgericht. Het nummer werd zaterdag op de voorpagina's van de regionale kranten in Friesland afgedrukt en meegedeeld in een spotje op de Friese radio.

,,We begonnen maandagochtend met 10 telefonistes, maar dat aantal moest al direct worden uitgebreid tot 15'', zegt mevrouw Gruis. ,,Ook mensen die een baan hebben, reageren. Het gaat in eerste instantie vooral om productiemedewerkers voor de assemblage van computers bij Hewlett Packard. Maar we krijgen nu ook talloze aanmeldingen voor banen die bij zo'n fabriek horen, zoals administratieve krachten en beveiligingspersoneel.''

Hewlett Packard zoekt volgens Gruis op korte termijn 500 tot 600 productiemedewerkers, ,,maar we verwachten dat het aantal binnen twee jaar zal toenemen tot zo'n 1.000 personeelsleden''.

Wanneer de bemiddeling van werkzoekenden begint kan het Arbeidsbureau nog niet zeggen. ,,Daarover wordt nu onderhandeld met Hewlett Packard. De mensen die zich hebben aangemeld krijgen op korte termijn per brief een bevestiging en de aankondiging dat we ze op de hoogte houden van de vorderingen. Aanvragers die al werk hebben, vragen we om zich snel bij ons in te schrijven'', aldus Yvonne Gruis.

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)