U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nazi's stalen voor 3 miljard gulden Nederlands goud
LONDEN, 2 DEC. De nazi's hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog voor 137 miljoen dollar aan goud uit De Nederlandsche Bank gestolen, een bedrag dat nu overeenkomt met 3,3 miljard gulden.

Akkoord NAVO over Gibraltar
BRUSSEL, 2 DEC. Groot-Brittannië en Spanje hebben vanochtend een principe-akkoord bereikt over Gibraltar. Dat zeggen diplomatieke bronnen binnen de NAVO. Met zo'n akkoord zou het laatste obstakel uit de weg zijn geruimd voor een hervorming van de militaire structuur van de NAVO.

Weer arrestatie bij NIB Securities in zaak van fraude
AMSTERDAM, 2 DEC. Justitie heeft gisteren voormalig directeur Dick V. (45) van het effectenkantoor NIB Securities gearresteerd op verdenking van fraude en het aanbieden van smeergeld. De ex-voetballer V. gold voor de opsporingsinstanties vanaf het begin als verdachte en is eerder verhoord. Vanmorgen is een nieuwe verdachte aangehouden. Bij het ter perse van deze editie, kon justitie nog geen nadere bijzonderheden geven.

Zeven jaar cel leiding ETA-partij
MADRID, 2 DEC. Het Spaanse Hooggerechtshof heeft gisteren de voltallige 23-hoofdige leiding van Herri Batasuna (HB), de politieke tak van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

'Stalking' wordt strafbaar
DEN HAAG, 2 DEC. 'Stalking', het opzettelijk en langdurig inbreuk maken op iemands persoonlijke levenssfeer, zoals sommige fans doen bij artiesten, moet strafbaar worden gesteld. Eerder wees minister Sorgdrager (Justitie) het strafbaar stellen van deze vorm van belagen af.

Kamer wil overleg over prijzen NS
DEN HAAG, 2 DEC. De Tweede Kamer wil nog deze week met minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) debatteren over het prijsbeleid van de Nederlandse Spoorwegen. CDA, D66, Groen Links en PvdA vinden dat de Kamer weer een grotere greep moet krijgen op de tarieven die de NS hanteert.

Pionier Swing College overleden
RIJSWIJK, 2 DEC. De vroegere manager en banjo- en gitaarspeler van de Dutch Swing College Band, Arie Ligthart, is maandagavond op 73-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rijswijk overleden. Ligthart was een van de mannen van het eerste uur van de band, die in 1944 werd opgericht door wijlen Peter Schilperoort.

Grappelli (89) overleden
PARIJS, 2 DEC. De Franse jazzmuzikant Stéphane Grappelli is maandag in een ziekenhuis in Parijs op 89-jarige leeftijd overleden. Als violist en pianist drukte hij zijn stempel op de jazz van de jaren dertig.

Dortmund wint wereldbeker
TOKIO, 2 DEC. Borussia Dortmund heeft vanmiddag de wereldbeker voor clubteams gewonnen. De Duitsers versloegen in Tokio het Braziliaanse Cruzeiro met 2-0, door doelpunten van Zorc en Herrlich. De Nederlandse spits Harry Decheiver viel een kwartier voor het einde in bij Dortmund.

Autoverzekering wordt fors duurder
DEN HAAG, 2 DEC. Autoverzekeraars moeten hun premies de komende jaren flink opvoeren om niet in de rode cijfers te komen. Het Verbond van Verzekeraars verwacht binnen twee jaar een premieverhoging van minimaal 17 procent. Door de opgelopen kosten zullen WA-verzekeraars van personenauto's dit jaar al in de rode cijfers belanden.

Hallucinerende paddestoelen verboden
ROTTERDAM, 2 DEC. Hallucinerende paddestoelen die op enige wijze zijn bewerkt, zijn verboden. Dit is de consequentie van een uitspraak van de Hoge Raad. Het is de eerste keer dat een ondubbelzinnige gerechtelijke uitspraak over paddestoelen wordt gedaan. De Opiumwet verbiedt het hallucinerende psilocybine, dat in 'paddo's' voorkomt, maar niet de paddestoel zelf.

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)