U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De scheiding van pers en staat
,,Politici - daar praat je niet mee, daar schrijf je over. En liefst de grond in.'' Er zijn maar weinig journalisten in Den Haag die zich dat adagium van wijlen NRC-redacteur André Luyendijk nog herinneren. De omgangsvormen aan het Binnenhof zijn uiterst vriendschappelijk. Wie niet alle 150 voornamen kent, kan tijdens gesprekken met en over parlementariërs het spoor behoorlijk bijster raken. Dat een parlementair redacteur als Marleen Barth van het dagblad Trouw door minister Ritzen werd gezoend als hij haar lang niet had gezien, en dat de minister bij haar op kraamvisite kwam, baarde daarom niet echt opzien.



Veel bleef gelijk na dood van Diana
Het Britse koningshuis zit stevig in het zadel. De boulevardpers verlekkert zich aan het scheidingsproces van Diana's broer. Was de emotionele vloedgolf na Diana's dood meer dan een maatschappelijke rimpeling?



De boodschap van de dichter
Dichters denken maar al te graag dat ze een mooie, wijze boodschap voor ons hebben. Dichters zijn een zelfingenomen volkje en de poëzie heeft een sterke neiging tot zelfgenoegzaamheid.



Filmmaker Errol Morris ontwierp 'de ideale tv'
Waar zijn film Fast, cheap and out of control nu eigenlijk over gaat kan ook filmmaker Errol Morris niet goed uitleggen, maar de Amerikaan vertelt er wel heel enthousiast over. De film ontstond pas in de montage. Morris: ,,Ik voelde me als een koorddanser zonder net.''



Tijdschrift Zoetermeer opgeheven
In de zojuist geopende tentoonstelling in het Letterkundig Museum kregen twee van de stichters, Ronald Giphart en Joris Moens, nog aparte een plaats in het 'jeugdhonk'. Maar het tijdschrift Zoetermeer, dat ze in 1994 samen met Rob van Erkelens oprichtten, bestaat niet meer.



Internationaal Bedrijvenpark Friesland
De kritiek op het 'megalomane' industriepark in Heerenveen zal verstommen, menen de initiatiefnemers, nu computerproducent Hewlett-Packard voor Friesland heeft gekozen.



Pop zonder clichés
Eigenlijk zou Cornershop nu met Brimful of asha in de top tien moeten staan en zouden de Dandy Warhols rijk moeten worden van Heroin is so passé. Beide zijn aanstekelijke en toegankelijke popliedjes. Toch worden ze nauwelijks op de radio gedraaid, en dus zullen het waarschijnlijk geen hits worden. Cornershop en de Dandy Warhols zijn verbannen naar een categorie van de popmuziek waar geen duidelijke naam voor bestaat: de alternatieve of onafhankelijke of betere popmuziek.




Science Fiction Online is een elektronisch magazine van de uitgever Ziff Davis en de zoekmachine Yahoo! Tegen een stemmige sterrenachtergrond zijn er recensies en interviews te lezen. Ook cyberpunk (science fiction die zich in cyberspace afspeelt) komt aan bod. Een tijdbalk laat zien hoe het net sinds 1962 een rol speelt bij science fiction games, romans en films.

(www.zdnet.com/yil/content/mag/9712/scifitoc.html)

NRC Webpagina's
1 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)