U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Klimaatgesprek Kyoto begint met onenigheid
KYOTO, 1 DEC. Onder de deelnemers aan de VN-conferentie over klimaatverandering, die vandaag in de Japanse stad Kyoto begint, heerst diepe verdeeldheid over de te nemen maatregelen. Doelstelling van de conferentie is overeenstemming over reductie van de uitstoot van gassen die het broeikas-effect versterken.

Zuid-Korea sluit voorlopig akkoord
SINGAPORE, 1 DEC. Zuid-Korea heeft vannacht een voorlopig akkoord bereikt met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een reddingspakket voor de zieltogende economie van het land. Met de financiële hulp is volgens Zuid-Koreaanse media een bedrag van 50 tot 60 miljard dollar gemoeid, waarvan deze week al een bedrag van 10 miljard wordt vrijgemaakt.

Tijdperk-Klaus in Tsjechië afgesloten met schandaal
PRAAG, 1 DEC. De Tsjechische premier Klaus diende dit weekeinde het ontslag van zijn regering in. De drie regeringspartijen bespreken een voortzetting van de coalitie onder een nieuwe premier.

Prins Maurits verloofd, medio 1998 huwelijk
DEN HAAG, 1 DEC. Prins Maurits (29), de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, heeft zich afgelopen zaterdagochtend verloofd met Marilène van den Broek, de jongste dochter van oud-minister en lid van de Europese Commissie H. van den Broek.

Microfilms met informatie over nazi-goud ontdekt
WENEN, 1 DEC. Een Duits-Oostenrijks onderzoeksteam heeft microfilms ontdekt waarop meer dan 700 historische documenten zijn vastgelegd met informatie over goudtransacties van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onafhankelijk van dit onderzoek is de Zwitserse commissie-Bergier tot de conclusie gekomen dat de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog voor ongeveer 290 miljoen gulden aan goud hebben gestolen van individuele slachtoffers van de Holocaust.

Israel: alleen voorwaardelijke terugtrekking
JERUZALEM, 1 DEC. De Israelische regering heeft gisteren in principe besloten tot een voorwaardelijke verdere overdracht van land op de Westelijke Jordaanoever aan de Palestijnen. Van Palestijnse zijde is het besluit afgewezen.

NS stellen prijsverhoging uit
DEN HAAG, 1 DEC. De Nederlandse Spoorwegen hebben hun voorgenomen prijsverhoging in de ochtendspits voor gezinsleden van jaarkaarthouders met een jaar uitgesteld. Dat heeft minister Jorritsma meegedeeld. Op dit moment mogen huisgenoten van houders van een jaarkaart tegen sterk gereduceerd tarief dezelfde jaarkaart kopen.

Meer fouten bij uitkeringen
ZOETERMEER, 1 DEC. Bij de uitvoering van sociale verzekeringen, zoals de WW, worden steeds meer fouten gemaakt. Vorig jaar was met ruim 600 miljoen gulden aan sociale uitkeringen iets mis. Over 1,5 miljard aan uitkeringen bestond onzekerheid over de rechtmatigheid, aldus toezichthouder CTSV.

Nieuwe stranding vier potvissen
ROTTERDAM, 1 DEC. Afgelopen zaterdag zijn nog eens vier potvissen op de Nederlandse kust gestrand, ditmaal bij Ameland. Dit maakt met de gestrande potvis bij Wassenaar vijf stuks. Nooit eerder zijn deze eeuw zoveel potvissen tegelijk op het strand aangespoeld. Bij Den Helder is nog een zwemmende potvis gesignaleerd, maar deze zou in zuidelijke richting zijn weggezwommen.

NRC Webpagina's
1 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)