U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Homeshopping' inzet van conflict
Tussen de Amsterdamse programmaraad en de Holland Media Groep, eigenaar van de zenders RTL4, RTL5 en Veronica, is een conflict ontstaan over de hoeveelheid 'homeshopping' op de zenders RTL4 en RTL5.



De publieke radio is niet boeiend genoeg De bijdrage van Herman Amelink (NRC Handelsblad, 21 juli) aan de discussie over de Hilversumse radiozenders munt niet uit in helderheid. Wel in het spreken namens een ongrijpbare massa, waarbij en passant criteria worden gedeponeerd om naar een radioprogramma te luisteren die neerkomen op: 'aan laten staan zolang het gebodene niet irriteert'.



Prijzen tv-reclame lopen verder terug
De prijzen die adverteerders betalen voor reclame op televisie vallen dit jaar nog verder terug. Dat is de verwachting van de VEA, de Vereniging van communicatie adviesbureau's, die jaarlijks onderzoek doet naar de reclamemarkt.



Reed Elsevier koopt medische uitgeverij
Reed Elsevier heeft de Nederlandse uitgeverij van medische informatie Bugamor overgenomen. Het concern brengt de activiteiten van deze nieuwe dochter onder bij Excerpta Medica. Over de overnameprijs doen de partijen geen mededelingen. Bugamor is gespecialiseerd in door de farmacie gesponsorde informatie. Ook Excerpta Media is op dit terrein actief.



Samenwerking Philips en Sony
Philips gaat grote platte beeldscherm ontwikkelen in samenwerking met de Japanse bedrijven Sharp en Sony. Voor het einde van dit jaar willen de drie ondernemingen een demonstratiemodel op de markt brengen met een doorsnede van 40 inch (ongeveer een meter).



VTM: verlies van 19 miljoen
De Vlaamse commerciële televisiezender VTM, voor 44,3 procent eigendom van het Nederlandse uitgeversconcern VNU, heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 348 miljoen frank (19,2 miljoen gulden).



Kleine clubs willen contract Canal Plus zien
Voorzitter H. Enzerink van De Graafschap zal morgen in een vergadering van de directie en commissarissen van de Eredivisie NV opheldering vragen over de sponsorcontracten die Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse hebben afgesloten met de tv-zender Canal Plus.



De hele dag supersaai weer
Hoe laat is het volgende weerbericht op televisie? Deze vraag hoeft u nooit meer te stellen indien u behoort tot de nog wat erg selecte groep Nederlanders, die Het Weer Kanaal kunnen ontvangen.



Website
De website van The New York Review of Books bestaat uit 4 delen: artikelen uit het huidige nummer, een archief, contactadvertenties voor boekenliefhebbers en de geschiedenis van het literaire tijdschrift. Het eerste nummer, uit 1963, staat integraal op het web. Voorlopig is de online versie van het tijdschrift nog gratis.
www.nybooks.com/nyrev



NRC Webpagina's
30 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)