U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pol Pot berecht voor tv-camera
Op het tv-scherm verschijnt een oude, broze man met witte haren, die zich moeizaam verplaatst, leunend op een stok van bamboe. Hij is gekleed in een lichtgrijs hemd, een donkere katoenen broek en simpele sandalen.



Het auteursrecht is alles behalve clement
Er zijn twee werkelijkheden, de juridische - of ambtelijke - en de huis- tuin- en keukenwerkelijkheid van u en mij. Zo zal geen Nederlander, op een paar rigide fanatiekelingen na, de familie Gümüs het land uit willen zetten, en is er geen mens te vinden die meent dat het beter is varkens niet te vaccineren.



De tirannie van bereikbaarheid
Misschien heeft u het al eens meegemaakt. Net bent u met een gezelschap in een restaurant neergestreken voor een genoeglijk samenzijn of het eerste mobiele telefoontje meldt zich.



Kafkaïaans drama rond IDTV
Het lijkt de ultieme truc van een geslepen zakenman. Harry de Winter verkocht in november de helft van de aandelen van zijn schijnbaar florerend IDTV aan uitgever VNU. Na luttele maanden moet de oud-eigenaar, nu nog directeur, zijn nieuwe aandeelhouder melden dat de tweede tv-producent van Nederland in de rode cijfers dreigt te belanden.



Uitgever Dode Zeerollen gaat niet voor snel geld
Uitgeverij Brill werd enkele jaren terug wereldberoemd met de integrale uitgave van de Dode Zeerollen op microfiche. Morgen gaat het 300 jaar oude bedrijf naar de effectenbeurs. Niet voor een quick buck



Intel doet overname van bijna miljard
Chipsfabrikant Intel heeft het Californische bedrijf Chips & Technologies overgenomen. De overname voor 420 miljoen dollar (870 miljoen gulden) is de grootste ooit door het Amerikaanse bedrijf. Intel verlaagde tegelijkertijd de prijs van zijn Pentium-microprocessors.



Stadions willen geen extra kosten televisie
De grote stadions in Nederland voelen er steeds minder voor om op te draaien voor extra kosten, bijvoorbeeld gemaakt om rechtstreekse televisie-uitzendingen van voetbalwedstrijden mogelijk te maken.



Ongewenste post
Het is niet ongebruikelijk om na een vakantie van een week of twee een overvolle elektronische postbus aan te treffen met berichten van onbekende herkomst, ofwel spam, ongewenste commerciële e-mail die naar duizenden Internet gebruikers tegelijk wordt gestuurd. Het aantal junkmailers lijkt evenredig te stijgen met het aantal Internetgebruikers.



NRC Webpagina's
29 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)