U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Te land, overzee en in de lucht
Wat klopte er weer niet aan onze samenleving, zoals die gisteren via de televisie tot ons kwam? Te veel om op te noemen, maar ik waag toch een poging.


T V   V O O R A F :


De patiënt als zwart ding
,,We hadden er vijftig besteld, verdeeld over de week.'' Vijftig patiënten, bedoelt de plastisch chirurg van Interplast Holland. In Oeganda op vakantie had hij dit jaar voor het eerst met een speciale laser oudere brandwondenpatiënten van de littekenwildgroei in nek en hals willen bevrijden. Maar het laserapparaat had de reis van Nederland naar Oeganda niet overleefd. ,,Nu moet ik aan het begin van iedere middag een groepje mensen teleurstellen en naar huis sturen. Ik kan niets voor ze doen.'' Maar een enkele patiënte is wel bereid om haar littekens te laten zien. Dikke weefselproppen bij een oor en in de nek verraden al wat er komt. Ze trekt haar bloes uit en ook voor in de hals groeien dikke richels woekerend weefsel. Daaronder hangen twee ongeschonden borsten.


F I L M   V O O R A F :


Duel
,,Je denkt dat het niet kan gebeuren. Je bent op weg naar je werk en ineens ben je terug in de jungle.'' Vrijwel al Spielbergs films gaan over angst, maar nooit verfilmde hij deze rauwer dan in zijn debuut Duel (1971). Een autoritje naar een afspraak buiten de stad ontaardt in een duel op leven en dood met de auto als wapen.

NRC Webpagina's
29 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)