` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Treinen van NS rijden zonder veiligheidsattest
ROTTERDAM, 29 JULI. Anders dan hun twee concurrenten Lovers Rail en Volker Stevin, beschikken de Nederlandse Spoorwegen niet over een veiligheidsattest, een schriftelijke verklaring dat het bedrijf voldoet aan alle veiligheidseisen. De NS moeten van het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog voor het einde van het jaar zo'n attest verwerven.

Van Brienenoordbrug stuk, niet 'moe'
ROTTERDAM, 29 JULI. De problemen met de Van Brienenoordbrug hebben weinig te maken met overbelasting door het vrachtverkeer. De oorzaak van de scheuren in het zeven jaar oude brugdeel moet veeleer worden gezocht in de constructie van de brug en mogelijk in het gebruikte materiaal.

Schade ramp in Duitsland loopt in de miljarden mark
FRANKFURT AN DER ODER, 29 JULI. Nu al wordt de schade van de watercatastrofe in het oosten van Duitsland geschat op twee tot drie miljard mark. Breken de Oder-dijken door, dan zijn de financiële gevolgen voor de bevolking rampzalig. In de drie belangrijkste landen die zijn getroffen is voor naar schatting tien miljard mark schade aangericht.

Overleg Israel en Palestijnen hervat
TEL AVIV, 29 JULI. Israel en de Palestijnse bestuursautonomie hebben gisteren besloten om het vredesoverleg na een onderbreking van vier maanden te hervatten.

Blaastest geldt niet exclusief
ROTTERDAM, 29 JULI. Politie-agenten die een blaastest afnemen bij een verdachte van rijden onder invloed, moeten deze wijzen op de mogelijkheid van een contra-expertise. Een man aan wie dit na een blaastest niet werd meegedeeld, mag daarom niet worden vervolgd door het openbaar ministerie.

Verdachte dood Russische zakenman
ROTTERDAM, 29 JULI. De recherche van het politiekorps Brabant Zuid Oost onderzoekt de dood van de 34-jarige Russische zakenman V. Rosenbaoum. Volgens een woordvoerder is hij door een misdrijf om het leven gekomen.

Intel: overname van bijna miljard
NEW YORK, 29 JULI. Chipsfabrikant Intel heeft het Californische bedrijf Chips & Technologies overgenomen. De overname voor 420 miljoen dollar (870 miljoen gulden) is de grootste ooit gedaan door het Amerikaanse bedrijf. Tegelijkertijd verlaagde Intel de prijs van zijn Pentium-microprocessors.

E.J. Brill naar beurs
LEIDEN, 29 JULI. Uitgeverij Brill, die enkele jaren geleden wereldberoemd werd met de integrale uitgave van de Dode Zeerollen op microfiche, gaat morgen naar de effectenbeurs. Het bedrijf is 300 jaar oud.

NRC Webpagina's
29 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)