U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Pathfinder stuurt zijn eerste foto's van Mars
De Amerikaanse Marsverkenner Pathfinder heeft vannacht na een perfecte landing op Mars zijn eerste beelden van de planeet naar de aarde teruggestuurd. Er waren echter in eerste instantie wel problemen met het Marswagentje Sojourner.


E C O N O M I E :


'EU moet fusie vliegtuigbouw VS veto geven'
Een adviescomité met vertegenwoordigers van de vijftien lidstaten van de Europese Unie heeft de Europese Commissie aanbevolen de fusie tussen de Amerikaanse vliegtuigbedrijven Boeing en McDonnell Douglas te verbieden. Het advies zou unaniem zijn.


H O O F D A R T I K E L :


Dubbelspoor
Lovers slaat zijn slag op het Nederlandse spoor. Nog maar net voorzien van nieuwe concessies om de dienstverlening in de Randstad uit te breiden, kondigde het Amsterdamse bedrijf van rondvaartboten aan dat het is overgenomen door de vervoersonderneming van het Franse conglomeraat Compagnie Générale des Eaux.


S P O R T :


Het beste lijf en het beste materiaal
De liefde voor de fiets deelt hij met een rotsvast vertrouwen in zijn eigen lichaam. De man met de kalende schedel, de brede schouderpartij en de flinterdunne benen is bezeten van zijn vak. Tourwinnaar Bjarne Riis praat liever over zijn materiaal dan over zijn gevoelens. 'Je kunt wel honderd vragen stellen waarop ik geen antwoord kan geven.'


C O L U M N :


Hoofd ontploft
Bepaalde soorten mensen raken bevriend met bepaalde soorten apparaten en vrezen andere soorten. Bekend is de soort die niet in een lift wil. Dat is verklaarbaar. Degenen die daartoe horen vertrouwen de zwaartekracht alleen als ze die met hun benen en armen zoveel mogelijk onder controle hebben. Ze zijn niet bang om te vallen, maar verwachten ieder ogenblik dat de lift tussen twee verdiepingen zal blijven staan, of van stijgen geen ophouden weet. Vliegangst is weer iets heel anders, misschien wel de uiterste vorm van moederbinding. Het opstijgen staat gelijk met de laatste fase in het verbreken van de navelstreng.

Z O M E R H I T S :


Geen plaats voor zonneschijn
Ook wie nooit naar de radio luistert, kent ze: de zomerhits die overal door de straten, door autoramen en uit cafés klinken. In een serie van voorbije jaren: de zomerhit van 1966.

NRC Webpagina's
5 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)