U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kosmische reis naar het niveau boven de mens
Keurig opgebaard zijn ze gistermiddag in de Rancho Santa Fé bij San Diego gevonden: 39 dode astronauten die de overgang naar het 'koninkrijk een niveau boven de mens' hebben gemaakt.



Afblazen spel-actie van Smiths onterecht
Chipsfabrikant Smiths heeft de reclame-actie met de zogenoemde scoorkaarten vorig jaar oktober ten onrechte afgeblazen.



Camera's tegen roof op straat toch toegestaan
De Amsterdamse politie gaat camera's plaatsen op zes plekken in het Wallengebied om de straatroof beter te kunnen bestrijden.



Sekte VS pleegde in 3 groepen zelfmoord
De 39 sekteleden die afgelopen woensdag door de politie van San Diego dood aangetroffen werden in hun villa in Santa Fé Ranch, pleegden in drie groepen zelfmoord door een combinatie van drugs, alcohol en verstikking.



Websites over sekte
De suïcidale plannen van de sekte worden uitputtend gedetailleerd uiteengezet op de website http://www.heavensgate.com. Die site is voorlopig niet bereikbaar, maar overal op het net zijn inmiddels 'spiegels' (kopieën) opgezet. Zie bijvoorbeeld bij http://www.artbell.com Het internetadres van het bedrijf Higher Source Contact Enterprises is http://www.concentric.net/font/



Komeet was het teken om te vertrekken
De websites die de New Age-sekte heeft nagelaten, bieden een fascinerend inzicht in de denkbeelden van Applewhite en zijn discipelen. Een oeroude, woest-apocalyptische vorm van christendom is hier een huwelijk aangegaan met Star Trek.



Justitie constateert geen wanbeleid SENA De Stichting tot Exploitatie van Naburige Rechten (SENA) maakt zich niet schuldig aan wanbeleid.



Geen camera's bij rechtszittingen
Het heeft jaren geduurd voor in de Tweede Kamer de audiovisuele media ruimhartig werden toegelaten. De aarzeling was ingegeven door de angst voor vertekening, de vreemde indruk die een lege Kamer zou maken en het op de camera spelen van politici tegen verkiezingstijd.



Overbodig kunnen
Door de opkomst van Internet explodeerde de omzet van modems, de kastjes die de computer met de telefoonlijn en de wereld verbinden. Met snellere modems kunnen bij gelijkblijvende wachttijden meer afbeeldingen via Internet worden verzonden.



OESO oneens over elektronische codes
De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is het ondanks jarenlange onderhandelingen niet eens geworden over de vraag of overheden geheime codes moeten kunnen breken die onder meer gebruikt worden op Internet.



Alcatel wil 500 banen in België schrappen Het Franse telecommunicatiebedrijf Alcatel Bell wil vijfhonderd banen schrappen bij zijn vestigingen in België. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.



Topman Oracle wil overname van Apple
Topman Larry Ellison van het grote softwarebedrijf Oracle heeft opnieuw openlijk interesse getoond voor de noodlijdende computerfabrikant Apple.



Internet
Frankrijk heeft de Europese Commissie er gisteren van beschuldigd de Engelse taal op haar site op Internet te bevoordelen. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hervé de Charette gaat dit in tegen het principe van de gelijkheid van de officiële talen van de Gemeenschap. Charette riep de Commissie op de 'meertaligheid' op Internet te bevorderen. (Reuter)



NRC Webpagina's
28 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)