` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Opbergen kernafval in Nederland onbetaalbaar'
KEULEN, 28 MAART. Een Nederlandse oplossing voor definitieve berging van hoog radioactief afval uit de kerncentrales Borssele en Dodewaard in de diepe ondergrond is onbetaalbaar. 'Eindberging' conform de strenge Nederlandse voorschriften in een speciale mijn zou ,,zeker 6 tot 7 miljard gulden'' kosten, zegt de energie-econoom dr. Inso Hensing van de Universiteit van Keulen.

Uitspraak Raad van State kan 400 leraren baan kosten
ROTTERDAM, 28 MAART. De Raad van State heeft het bezwaar van twee middelbare scholen tegen invoering van nieuwe financieringsregels voor scholen door staatssecretaris Netelenbos (Onderwijs) vanochtend ongegrond verklaard. 168 middelbare scholen van de 750 zeggen hierdoor in twee jaar een tekort te hebben van 68 miljoen gulden en voor de zomervakantie vierhonderd leraren te moeten ontslaan.

Zuivelexport naar Rusland mag met BSE-certificaat
ROTTERDAM, 28 MAART. De export van zuivel en rundvlees naar Rusland kan worden voortgezet. Het ministerie van Landbouw heeft dat vanochtend bekendgemaakt. Nederlandse zuivel- en rundvleesprodukten krijgen voor export naar naar Rusland een certificaat met een sticker die vermeldt dat dat op 21 maart bij een bedrijf in Wilp een geval van gekkekoeienziekte (BSE) is vastgesteld.

Benno Premsela (76) overleden
AMSTERDAM, 28 MAART. In zijn woonplaats Amsterdam is gisteren op 76-jarige leeftijd Benno Premsela overleden, vormgever, binnenhuisarchitect en oprichter van de Nederlandse belangenvereniging van homoseksuelen COC. Hij leed al geruime tijd aan kanker. Vandaag is Premsela, die veel bestuursfuncties in de kunstwereld had, in stilte gecremeerd.

Albanees dorp doodt overvallers
TIRANA, 28 MAART. Inwoners van Levan in het zuidwesten van Albanië hebben gisteravond zestien gewapende mannen doodgeschoten die het dorp hadden overvallen en de leider van het dorp gedood.

Winst Nutricia met helft gestegen
ZOETERMEER, 28 MAART. De nettowinst van Nutricia is vorig jaar met 52,6 procent gestegen tot 231,7 miljoen gulden. Ook de omzet steeg met meer dan 50 procent, tot 2,9 miljard gulden. Voor dit jaar wordt een winststijging van 12 tot 20 procent verwacht.

Kok bezorgd over loonsverhogingen
DEN HAAG, 28 MAART. Minister-president Kok is ,,buitengewoon bezorgd'' over het feit dat een aantal grote ondernemingen, waaronder Akzo, in CAO's ,,eenzijdig een eind maakt aan de arbeidstijdverkorting''. De Industrie- en Voedingsbond CNV waarschuwde gisteren ook dat in de nu afgesloten CAO's het accent meer op loon dan op werk ligt.

Onderzoek naar drugshandel leger
ARNHEM, 28 MAART. De Koninklijke Marechaussee is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de handel in drugs onder Nederlandse militairen in de Duitse legerplaats Seedorf. Maandag werd een soldaat aangehouden met ecstasy, cocaïne en hasj.

Zaïrese rebellen bezetten Kasenga
LUBUMBASHI, 28 MAART. De Zaïrese rebellen van Laurent-Désiré Kabila hebben de stad Kasenga in de provincie Shaba ingenomen, aldus bronnen in Lubumbashi. Inwoners van Kasenga zouden de bezetting in radiocontact hebben bevestigd. De rebellen staan nu op ongeveer 220 kilometer van Lubumbashi.

Arafat belooft terreur te stoppen
TEL AVIV, 28 MAART. De Palestijnse leider, Yasser Arafat, heeft zich onder Amerikaanse druk verplicht een eind te maken aan Palestijnse terreurdaden.

NRC Webpagina's
28 MAART 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)