U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alcatel wil 500 banen in België schrappen

Door onze correspondent
BRUSSEL, 28 MAART. Het Franse telecommunicatiebedrijf Alcatel Bell wil vijfhonderd banen schrappen bij zijn vestigingen in België. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Premier Dehaene heeft een brief gestuurd naar de top van Alcatel Bell om zijn verbijstering kenbaar te maken.

Alcatel Bell zal zijn vestiging in het Waalse Colfontaine sluiten. Hierdoor komen bijna tweehonderd mensen op straat te staan, tenzij een overnemende partij wordt gevonden. Daarnaast moeten driehonderd werknemers boven de vijftig jaar afvloeien en worden ruim tweehonderd werknemers van de Antwerpse vestiging overgeplaatst. Tegelijkertijd wil Alcatel Bell 250 hoger opgeleide personeelsleden aanwerven. Het bedrijf leed vorig jaar een verlies van zo'n 27 miljoen gulden.

Het besluit van Alcatel Bell komt kort nadat autofabrikant Renault besloot zijn vestiging in het Vlaamse Vilvoorde te sluiten, waarbij meer dan drieduizend banen verloren gaan. De ontslagen leidden tot een storm van protest. In Europees verband willen honderden werk- en daklozen volgende maand beginnen met een mars op Amsterdam, die midden juni moet eindigen als de staats- en regeringsleiders van de Europese Unie voor een top bijeen zijn. De 'Europese mars tegen werkloosheid, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting' is een initiatief van kleine Belgische, Franse, Italiaanse en Spaanse comités. Comités in Nederland zullen zorgen voor de eindmanifestatie.

NRC Webpagina's
28 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)