U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Webwereld
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

Webwereld

Eerder verschenen
afleveringenZie ook:

Out of control
Popcultuur aan het eind
van het millennium

Link fm
Muziek op Internet

 Ik wil weten wat er gebeurd is
Josephine Jasperse maakt Internet-monument voor haar verdronken zus

Hyperlinks uit een hamsterdoolhof
De Internet-experimenten van de New York Times

Ik kom een grote roze haai tegen, die een Engels jongetje van 14 blijkt te zijn
Driedimensionale werelden

Superworklurk kan snorkelend typen
Virtuele dubbellevens

Suburbia in webland
Ik heb mijn intrek genomen in Geocities. Het viel niet mee om te kiezen in welke wijk ik een huis wilde bouwen.

Uit de kast op het Web
Websites als PlanetOut en nieuwsgroepen als nl.roze zijn belangrijke ontmoetingsplekken geworden in de homoseksuele wereld. ,,Juist het semi-anonieme van Internet maakt het communiceren makkelijk.''

Bloedbad Britannica
Het wemelt van de monsters en draken in het middeleeuwse Britannica. Ze verschuilen zich in grotten en vallen zo nu en dan een dappere ridder aan.

De siliconen revoluties
Ik heb in deze krant ooit beweerd dat LSD de belangrijkste grondstof van de digitale revolutie is, maar in werkelijkheid zijn dat natuurlijk siliconen.

Digitaal toerisme
Een paar weken geleden haalde ik op deze plek met enige weemoedherinneringen op aan Amsterdamse nachten online. Hier in mijn nieuwe woonplaats, San Francisco, was de computer kapot, geen modem, geen web, niks.

Zwerven onder Amsterdam
Voor het eerst sinds tijden daal ik weer af in de metro van de Digitale Stad. Een paar jaar geleden kwam ik hier regelmatig onder een schuilnaam die me is ontschoten.

Ex-hackers worden voorzichtiger
Vijf jaar lang omzeilden de ex-hackers van Xs4all met succes censuur en overheidsbemoeienis. Nu willen ze de zakelijke markt veroveren. ,,Maar we dragen onze idealen niet ten grave.''

Surfen zoals God het bedoelde
Hoe het begonnen is weet ik niet, maar hier in San Francisco heet ik cybergirl 2000. Op de dichtst bewebte plek ter aarde, in het hart van Silicon Valley, prikkelen Amsterdamse afkomst, een snelle laptop en een manie voor drum'n bass kennelijk toch nog de fantasie.

Zonder Billy sterft het universum
,,Bzzt...grdddz...oment of great triumph...ferrrt... ast the Milky Way will be..zzz...terly estroyed...buzzt...can stop us now. We will remake...biipp...galaxy in the name...zzzzt...of the Gannalech.

Zoeken naar oude boeken
Voor de goede orde: er gaat niks boven een bezoek aan een antiquariaat. De geur van oude boeken, de vreemde collecties, de deskundige of juist ondeskundige antiquaar, de te hoog of te laag geprijsde boeken, de ongezochte vondst, de curieuze klanten - ik zou het allemaal voor geen goud willen missen.

Eeuwig leven in computers
Wat is de invloed van allerlei nieuwe technologieën op het menselijk lichaam? Zullen mensen op den duur net als dieren gekloond worden of chips ingebouwd krijgen om beter te functioneren?

NRC Webpagina's
13 augustus 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) AUGUSTUS 1998