Profiel Big Brother
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

BIG BROTHER
SURROGAAT VOOR HET LEVEN
ENQUÊTE
BIANCA
BIG BUSINESS
PRODUCENT
RECENSIE
KIJKERS
KIJKCIJFERS
SOAP OF QUIZ
ALMERE
INTERNET
PSYCHOLOGIE
LINKSOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

Links

Op Internet zijn honderden websites te vinden die aandacht besteden aan Big Brother. Een greep uit het aanbod:

www.big-brother.nl Op de officiŽle site van Veronica worden de bewoners voorgesteld, zijn de gebeurtenissen in het huis vanaf de eerste dag bijgehouden en zijn er allerlei nieuwtjes over de bewoners te vinden. Bezoekers kunnen live-beelden van de bewoners bekijken vanuit vier verschillende cameraposities.

www.halma.nl/bb/ Deze linkserver geeft een overzicht van tientallen sites die aandacht besteden aan Big Brother. De sites zijn ingedeeld in rubrieken als chatten, fansites en parodieŽn.

www.showwereld.nl/nieuws/bb/ Op deze site zijn nieuwtjes en roddels over de bewoners vergaard. Er worden speculaties gedaan over bijvoorbeeld de seksuele geaardheid van Bart en Maurice, over de volgende afvaller en over sponsorcontracten van bedrijven.

leden.tref.nl/~select/big-chicken.htm In het nieuwe programma Big Chicken leven veertien kippen honderd dagen lang in een achtertuin. Om de zoveel tijd wordt een van de kippen genomineerd, wat afhangt van de honger van familie Vos. Bezoekers van de site kunnen een van de acht kippen nomineren voor de volgende afvalronde.

www.bitch-brother.net Bezoekers kunnen op deze site kiezen wie de grootste bitch is van Big Brother en wie het huis zou moeten verlaten. Verder zijn er aparte fanpages van de afvallers Sabine en Tara met spannende foto's.

home.multiweb.nl/~syl Deze speciale fansite voor Mona biedt geluidsfragmenten van haar lach en het liedje Amsterdam-hola-die-jee. Verder geeft de site Mona-kledingtips en zijn er veel foto's uit het Big Brother-huis onder andere van Mona's valpartij bij het koorddansen.

www.tvz.nl/bonusheld Deze fansite van Ruud geeft bezoekers de weekopdracht om een puzzel van Ruuds gezicht in elkaar te zetten. Verder zijn er geluidsfragmenten van bekende uitspraken van Ruud zoals Ďgodverdikkie'.

www.fokzine.net Deze site verzamelt Big Brother-nieuws en -schandalen van andere Internetsites en media. Er is een forum waar bezoekers hun mening over het programma kunnen geven. Daarnaast zijn er geluidsfragmenten te beluisteren die door Veronica niet worden uitgezonden, bijvoorbeeld over de contracten van de bewoners.

listen.to/nicodijkshoorn Dagelijkse column van Nico Dijkshoorn, een bibliotheekmedewerker die op Internet grote bekendheid geniet vanwege zijn scherpe en humoristische analyses van het programma.

NRC Webpagina's
2 DECEMBER 1999

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) DECEMBER 1999