NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 


Verkiezingen Israel

Nieuws

Partijen

Huidige en nieuw gekozen premier

Achtergrond

Links

"Als Bibi blijft, houd ik het voor gezien"
(15 mei 1999)
De peilingen zijn rampzalig, zijn staat van dienst mager, de bevolking keert zich massaal van hem af. En toch durft geen enkele politieke analist keihard te zeggen dat het Israelische volk premier Netanyahu zal laten vallen. ‘‘Bibi' Netanyahu houdt zijn magische greep op belangrijke bevolkingsgroepen.

Aanpak crisis kost Israel groei
(15 mei 1999)
De Israelische economie is sinds het aantreden van Benjamin Netanyahu in problemen geraakt. De inflatie is onder controle, maar de economie krimpt.

Russische stem kan beslissen in Israel
(14 mei 1999)
De Russische stem kan maandag de doorslag geven in de verkiezingen om het premierschap van Israel. De socialist Barak en premier Netanyahu zijn gewikkeld in een nek-aan-nekrace.

'Voor Shas geen tien maar twintig zetels!'
(12 mei 1999)
De Israelische joods-fundamentalistische Shaspartij hoopt de gevangenisstraf voor haar leider op 17 mei in verkiezingswinst om te zetten. ,,Dat moet ons antwoord zijn op achtervolging en discriminatie.''

Israels Arabieren stemmen verdeeld
(11 mei 1999)
De Arabieren van Israel stemmen op 17 mei weer zeer verdeeld. Er zijn vier Arabische partijen, maar ook de zionistische partijen krijgen veel van hun stemmen.

Ik ben het trotse gepeupel, zegt Netanyahu
(8 mei 1999)
Op 17 mei kiest Israel een parlement en een premier. Liefst 33 partijen dingen mee. Likud-leider Benjamin Netanyahu loopt achter op zijn 'linkse' rivaal Barak, maar slaat munt uit een schuiver van diens entourage.

'Orient House' brengt Netanyahu geen winst
(7 mei 1999)
Op 17 mei kiest Israel een parlement en een premier. De zittende premier Netanyahu denkt kiezers te winnen met een harde lijn tegen de Palestijnen, maar deze 'verkiezingstruc' blijkt niet te werken.

NRC Webpagina's
15 MEI 1999

    Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) MEI 1999