Klik hier
Vrijdag 22 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws

Mail uw vragen naar de sportredactie in Sydney

Is de studententijd de mooiste tijd van je leven? Het profiel Studenten is gemaakt door 24 studenten.
Bouw je eigen Space Shuttle: Digitale leestafel.
Lees de troonrede.
Notitie premier Kok over het koningschap.
Politieke jongeren: Stop met het gedoogbeleid. Wat vindt u? Stem mee.
Digitaal Dagboek van staatssecretaris Vliegenthart: ,,Als Inge hard en Spartaans traint is het niet verwonderlijk dat ze superieure prestaties neerzet."
Prinsjesdag in een notedop in Economie voor Jou.
De zoekrobot: Apestaartje over zoeken en vinden op internet.
Profiel over Studiekeuze: een leidraad voor de aankomende student.
In het nieuws:
Dossier Olympische Spelen
Dossier Rijksbegroting 2001
Dossier Vrijheid voor de Papoea's
Dossier Elektronisch uitgeven Dossier KLM



Nieuws uit de Miljoenennota in Dossier Rijksbegroting 2001.


TIJUANA -Een groep Iraakse christenen die hun land wegens vervolging ontvlucht is en om politiek asiel heeft gevraagd in de Verenigde Staten, luisterde gisteren op de binnenplaats van een hotel in de Mexicaanse stad Tijuana naar een vertegenwoordiger van de katholieke kerk.
(Foto AP)

Fusie van KLM met BA mislukt
De fusiebesprekingen tussen British Airways en KLM zijn gisteren stukgelopen. Breekpunt na bijna vier maanden onderhandelen was de Britse eis om zeggenschap te krijgen over het Nederlandse bedrijf.

Ambities zitten KLM in de weg
KLM zit met een enorme kater na de mislukte fusie met British Airways. Het veel grotere BA wilde KLM opslokken, zonder al te veel bemoeienis uit Amstelveen, maar ook uit Den Haag.

Rechter tegen waarschuwen voor legionella
Een rechtbank op het Griekse eiland Kreta heeft reisorganisatie Holland International in juli van dit jaar verboden haar klanten te waarschuwen voor de mogelijke aanwezigheid van legionella in een hotel.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
Daar spuit ze weg:
Inge de Bruijn

Extra geld voor auto en gezin
Het kabinet honoreert de wens van een Kamermeerderheid om volgend jaar nog eens 350 miljoen gulden uit te geven aan nieuw beleid. Ook komt er een verdere lastenverlichting van in totaal 360 miljoen gulden. Vooral automobilisten en gezinnen met kinderen profiteren van de extra uitgaven.

Moskee of tempel: touwtrekken om Tempelberg
De kwestie Jeruzalem vormt een groot struikelblok in het vredesproces tussen Israel en de Palestijnen. Angst onder moslims dat Israel er op uit is de islamitische heilige plaatsen te vernietigen, maakt een compromis over Jeruzalem bijna onmogelijk. Rondgang over Al-Haram al-Sharif, de Tempelberg.

 
Chinese volkstellers rekenen op eerlijke antwoorden, maar krijgen ze niet
Zes miljoen Chinezen gaan in november de straat op om hun landgenoten te tellen en hen vragen te stellen. Lang niet iedereen zal eerlijk antwoord geven.

Kamer wil 40 miljoen extra voor cultuur
Op verzoek van de Tweede Kamer wordt de cultuurbegroting met ingang van volgend jaar verhoogd met veertig miljoen gulden. Een voorstel voor verhoging tot één procent van de rijksbegroting heeft het niet gehaald.

Kapitalisme met menselijk gezicht
IMF en de Wereldbank maken nu werk van de armoedebestrijding. Markteconomie blijft het recept, maar de vruchten ervan moeten eerlijker worden verdeeld.

Microsofts huisvrouwenkanaal
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat?

Van den Hoogenband wint bronzen medaille
Pieter van den Hoogenband heeft vandaag bij de Olympische Spelen in Sydney een bronzen medaille gewonnen op de 50 meter vrije slag. De Amerikanen Anthony Ervin en Gary Hall finishten in dezelfde tijd (21,98) als snelsten en mogen zich beiden olympisch kampioen op die afstand noemen. Inge de Bruijn plaatste zich vandaag met een wereldrecord voor de finale van de 50 meter vrij.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
KLM's martelgang
Weer staat de KLM met lege handen. Gistermiddag werd bekend dat de fusiebesprekingen met British Airways zijn afgebroken. Andermaal is het de nationale luchtvaartmaatschappij niet gelukt om zich aan te sluiten bij een groter verband.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Soms laat ik even een lichtje schijnen
In de jaren tachtig voelde de Zweedse toneelschrijver Lars Norén zich beroerd en benauwd, met een serie stukken over een bourgeoisie die zich stort op haar al te gruwelijke privé-leed als resultaat. De Muur viel; Norén kreeg weer lol in het sociale debat.

B O E K E N
* Het gen heeft het niet gedaan
Jaagden onze voorouders op de savannen en zijn we daarom nog steeds jagers? Is ons gedrag naadloos te verklaren uit onze prehistorische genen? Tal van succesvolle populair- wetenschappelijke boeken gaan daarvan uit. Nu is er een tegendraadse bundel die afrekent met de simplistische aannamen van de gen-gelovigen.

B O E K E N
* Geen kans om alles goed te maken
In 'Het verhaal' beschrijft Ed van Thijn de persoonlijke geschiedenis die hij tot nu toe alleen aan Jacques Presser had verteld. Over hoe oorlogservaringen hun stempel drukken op een mens, en op een politieke loopbaan.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad