U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Fusie van KLM met BA mislukt
De fusiebesprekingen tussen British Airways en KLM zijn gisteren stukgelopen. Breekpunt na bijna vier maanden onderhandelen was de Britse eis om zeggenschap te krijgen over het Nederlandse bedrijf.

Kans gestegen op deelname aan VN-missie
De kans dat Nederland met 700 mariniers gaat deelnemen in een VN- vredesmacht in het grensgebied tussen Ethiopië en Eritrea is sterk gestegen. Minister De Grave (Defensie) heeft van zijn collega Eggleton te horen gekregen dat Canada in principe bereid is ook 400 militairen aan die macht bij te dragen. Deze Canadese bereidheid, die een belangrijke voorwaarde voor de Nederlandse regering vormt, werd vanmorgen bevestigd door de Canadese ambassade en door kringen rondom het ministerie van Defensie, dat er officieel nog geen commentaar op wilde geven.

Rechter tegen waarschuwen voor legionella
Een rechtbank op het Griekse eiland Kreta heeft reisorganisatie Holland International in juli van dit jaar verboden haar klanten te waarschuwen voor de mogelijke aanwezigheid van legionella in een hotel. De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg had kort daarvoor de Nederlandse touroperators gewaarschuwd dat er opnieuw een Nederlandse toerist besmet was geraakt tijdens zijn verblijf in het hotel.

Extra geld voor auto en gezin
Het kabinet honoreert de wens van een Kamermeerderheid om volgend jaar nog eens 350 miljoen gulden uit te geven aan nieuw beleid. Ook komt er een verdere lastenverlichting van in totaal 360 miljoen gulden. Vooral automobilisten en gezinnen met kinderen profiteren van de extra uitgaven.

OM wil Kok en v. Aartsen horen over bedreiging
Het openbaar ministerie in Den Haag wil dat premier Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) worden gehoord over bedreiging door de Vrije Molukse Jongeren. G. Makatita en Paul Patty werden er onder andere van verdacht de ministerraad te hebben bedreigd.

'Chirac brein achter smeergeld'
De Franse president Jacques Chirac zou in de jaren tachtig het brein geweest zijn achter grootscheepse smeergeldpraktijken om de kas van zijn partij, de neo-gaullistische RPR, te spekken. Dit blijkt uit de publicatie door het dagblad Le Monde, van postume onthullingen van een voormalige medewerker van Chirac.

Gijzeling in Rusland voorbij
Na een etmaal is de gijzeling aan de Russische Zwarte Zee-kust vanmorgen zonder bloedvergieten geëindigd. Rond elf uur gaven de vijf terroristen zich over en lieten hun laatste twee gijzelaars vrij. De gijzelaars eisten vrijlating van alle Tsjetsjenen in Russische gevangenissen.

Vrijlating van hasjbaron bevolen
Het Amsterdamse openbaar ministerie moet onmiddellijk de voorlopige hechtenis opheffen van Anthonie H., die wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse hasjbaronnen. Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof besloten.

Film Lek krijgt vijf nominaties
De film Lek van Jean van de Velde over corruptie in de Amsterdamse politie is gisteravond door de jury van het Nederlands Film Festival in alle beschikbare categorieën genomineerd voor een Gouden Kalf.

Mooi weekeinde
Vannacht en morgenochtend in het noorden wolkenvelden en kans op een spat regen. Morgen flinke zonnige perioden, rond 21 graden en matige zuidoostenwind. Zondag t/m woensdag: eerst droog, vrij warm en veel zon. Vanaf dinsdag veel bewolking, buien en koeler.


NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad