24/7 Media Europe ad
Woensdag 28 juni 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Binnen een uur na elke wedstrijd: Uitslagen, wedstrijdverslagen en het laatste EK-nieuws.
Mitterand zocht het in de sterren in de Digitale Leestafel.
90 % van het menselijke DNA ontcijferd - alles hierover in cahier DNA.
Internetaanbieders nemen een loopje met de privacy van hun klanten, stelt de Algemene Rekenkamer. Lees het rapport op de Haagse site en de column van Marie-José Klaver.
De Stemming: Betuwelijn, doorgaan of stoppen?
Economie voor jou over de OPEC zigzag.
Studiehuis.nrc.nl, de website voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs.
In het nieuws:
Cahier DNA
Cahier Baan
Cahier Telefonica
Dossier EK 2000
Dossier Genetische Manipulatie
Dossier Telecom
Dossier Enschede


Filmimpressie van Oerol

Laatste nieuws:

Uitslagen:
Frankrijk - Portugal: 2 - 1

Zidane schiet Frankrijk naar finale (28 juni, 23.45 uur)
EK voor Numan en Makaay door blessures voorbij (28 juni, 16.00 uur)
Italianen onder de indruk van Kluivert, maar toch niet bang (28 juni, 16.00 uur)

Zie ook: Dossier EK 2000


DEN HAAG - Een deelneemster aan een demonstratie van ruim 1.000 Molukkers vanmorgen in Den Haag tegen het geweld op de Molukken. Later op de ochtend gooiden Molukkers vuurwerk in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer, nadat hier een petitie was aangeboden. De mobiele eenheid heeft een waterkanon ingezet om het Plein schoon te vegen. Even na enen was het weer rustig.
(Foto Roel Rozenburg)

Doorbraak justitie in zaak-Dover
Justitie denkt de Nederlandse tak van het internationale syndicaat te hebben opgerold dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het transport dat vorige week de dood van 58 illegale Chinezen in Dover inleidde.

'Wijzen' moeten situatie in Oostenrijk beoordelen
Veertien lidstaten van de Europese Unie willen drie 'wijzen' een rapport laten maken over de situatie in Oostenrijk. Ze zouden een oordeel moeten geven over de mate waarin Oostenrijk de 'Europese waarden' respecteert, in het bijzonder met betrekking tot de rechten van minderheden, vluchtelingen en immigranten. Ook moeten ze rapporteren over de manier waarop de extreem-rechtse FPÖ zich ontwikkelt.

Oorlogsmisdadiger per business class naar Afrika
In Tanzania begon gisteren de beroepszaak van de Rwandese ex-premier Jean Kambanda, die zijn veroordeling wegens genocide ongedaan wil maken. Een volksverhuizing van magistraten uit Den Haag naar Arusha.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Je zal maar in
bijna elk dader-
profiel passen!

DNA alleen is nog niet genoeg
DNA was de afgelopen weken troef in strafzaken. Een bezoek aan het Nederlandse Forensisch Instituut, spil in recente successen. 'DNA is niet zaligmakend'.

Politie onderzoekt fraude EK-kaarten
De politie in Zeist doet onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van kaarten voor Euro 2000. Bij die fraude zouden personeelsleden van de KNVB betrokken zijn.

 
Politie verspreidt via media profiel moordenaar Vaatstra
De politie in Friesland heeft gisteravond, onder meer via het televisieprogramma Opsporing Verzocht en op internet, het daderprofiel verspreid dat de recherche met een aantal gedragsdeskundigen heeft opgesteld in de zaak- Marianne Vaatstra. Naar aanleiding hiervan had de politie vanmorgen al meer dan honderd tips ontvangen, aldus een woordvoerder, die dit aantal "verrassend" noemt.

Harry Potter verschijnt in recordoplage
Harry Potter and the Goblet of Fire ('Har ry Potter en de bokaal van vuur') wordt de titel van het vierde deel in de succesvolle Harry Potter- kinderboekenserie. Het verschijnt op 8 juli in Engelstalige editie met een recordoplage van 5,3 miljoen exemplaren.

Verbod fusie WorldCom en Sprint
De Amerikaanse en Europese mededingingsautoriteiten hebben de fusie van de telecombedrijven WorldCom en Sprint verboden. Daarmee is de overname van Sprint voor zo'n 300 miljard gulden van de baan.

België verbiedt rijdend bellen met mobiele telefoon
Vanaf zaterdag mogen automobilisten in Belgie niet meer rijdend telefoneren met de GSM in de hand. Wie stilstaat voor een rood stoplicht of zijn auto "op een veilige en gereglementeerde plaats" heeft geparkeerd, mag dat voorlopig nog wel. Dat maakte de Belgische minister van Mobiliteit en Vervoer, Isabelle Durant, gisteren bekend.

Baan discrimineert beurs
De aandeelhouders van Baan vergaderen morgen. Wellicht voor het laatst. Onderwerp: het bod van Invensys. Amerikaanse beleggers hebben meer informatie gekregen dan Nederlandse.

Oranje-aanhang vult EK-stadions
Pas zondag kwalificeerde Nederland zich voor de halve finale van het EK voetbal in de Arena. Maar Oranje-supporters hadden daar al massaal op gegokt.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Nederlandse waar
"Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen het Nederlandse en het Franse drugsbeleid." Dit rapporteerde minister Korthals (Justitie) vorige maand aan de Tweede Kamer naar aanleiding van bezoeken over en weer van missies uit de beide landen.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad