U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier EK 2000

Politie onderzoekt fraude EK-kaarten

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 28 JUNI. De politie in Zeist doet onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van kaarten voor Euro 2000. Bij die fraude zouden personeelsleden van de KNVB betrokken zijn.

Afgelopen donderdag heeft de KNVB zelf aangifte gedaan, waarop de politie maandag een officieel onderzoek is begonnen. Volgens de KNVB is de politie zelf met informatie bij de voetbalbond gekomen, die eerdere geruchten over zwendel met kaarten "concreter" hebben gemaakt. Een eigen onderzoek naar de geruchten dat personeelsleden smeergeld opstrijken bij het doorverkopen van tickets had aanvankelijk niets opgeleverd. De politie in de regio Utrecht wil "in het belang van het onderzoek" geen verdere mededelingen doen. Volgens de KNVB gaat het om een "heel breed in- en extern onderzoek waarbij in kaart wordt gebracht of er inderdaad is gefraudeerd".

Drie weken geleden beschuldigde de tickethandelaar Cupido van der Berg de KNVB van fraude met toegangsbewijzen. Een bevriende handelaar zou 104 kaarten voor wedstrijden van het Nederlands Elftal hebben gekocht en daarvoor 10.000 gulden smeergeld hebben betaald. Van de duizenden kaarten die de KNVB voor een wedstrijd van Oranje krijgt, gaat de helft naar supporters. De andere helft wordt door de bond verkocht aan spelers, bestuursleden, ex-internationals, personeel en sponsors.

NRC Webpagina's
28 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad