U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Profiel - Verkeersveiligheid NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


VERKEERSVEILIGHEID
LANGZAAM VERKEER
WANNEER VOORRANG?
AANSPRAKELIJKHEID
EUROPA
BOTSVEILIGHEID
JONGEREN
RIJSCHOLEN
ONDERZOEK
CAMPAGNE
OORLOGSFIETS
VERKEERSLES
CIJFERS
INFORMATIE
Informatie

Op de digitale snelweg is geen gebrek aan informatie over verkeersveiligheid.

Campagne Voor de nieuwe voorrangsregel die op 1 mei ingaat, is een aparte website geopend. Hier kan worden nagezocht wat de nieuwe maatregel precies behelst en wordt op de meestgestelde vragen antwoord gegeven. Voor kinderen is er een tekenfilmpje te zien, maar wie dat wil bekijken, heeft wel veel geduld nodig.

www.geefhetdoor.nl

Veilig verkeer Het zal nog even duren voordat iedereen het door heeft, maar Veilig Verkeer Nederland bestaat niet meer. De organisatie is samen met de Voetgangersvereniging en Kinderen Voorrang opgegaan in een nieuwe krachtenbundeling, onder de Vrijwilligerswerk 3VO. Deze organisatie ijvert ervoor dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich veilig te bewegen.

www.3vo.nl

Fietsers Op de site van de Fietsersbond is veel achtergrondinformatie te vinden over de nieuwe voorrangsregel. De bond is duidelijk zeer blij met het feit dat fietsers van rechts nu niet meer hoeven te wijken voor de auto. De Fietsersbond is ooit begonnen als ENWB (Echte Nederlandse Wielrijdersbond), een ludieke verwijzing naar de ANWB die volgens de fietsers alleen nog oog heeft voor de belangen van automobilisten.

www.fietsersbond.nl

Onderzoek De veiligheid op de weg is niet alleen gediend bij regels en wetten. Ook een andere aanleg van bijvoorbeeld kruispunten kan een rol spelen bij het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. De kennis hierover is gebundeld binnen Crow, het nationale kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur. Hierin werkt de overheid samen met aannemersorganisaties, adviesbureaus, openbaarvervoerorganisaties en onderwijsinstellingen.

www.crow.nl

NRC Webpagina's
26 april 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad