U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Frans Bromet kort in de cel
Programmamaker Frans Bromet heeft maandagavond enkele uren vastgezeten in een Haagse politiecel, na te zijn gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging. Bromet werd opgepakt tijdens opnamen voor zijn VPRO-programma Het Algemeen Belang in het die middag gekraakte pand de Zwarte Madonna.

Adoptie via internet, rel via rechter
Een transatlantische rel is uitgebroken rond een Brits echtpaar dat via internet een tweeling bestelde die door een Amerikaanse adoptiemakelaar eerder bij een Californisch gezin was geplaatst.

Arbeidspartij schrapt tv-spot dode soldaat
De campagneleiding van de Israëlische Arbeidspartij heeft vanochtend haar verontschuldigingen aangeboden voor een verkiezingsfilmpje dat gisteravond op televisie werd vertoond en waarin een Israëlische soldaat was te zien die zijn blijdschap uitte over zijn vertrek uit het zuiden van Libanon, vorig jaar mei. De soldaat, Sharon Shitubi, werd zes maanden later gedood bij een treffen met Palestijnen in de Gazastrook, zo is gebleken.

IT-sector zorgt voor verdeeld beeld Damrak
De technologiesector zorgde vanochtend voor een verdeeld beeld op de Amsterdamse effectenbeurs. Waar technologiefondsen als ASML en Philips winst boekten, verloren IT-fondsen als KPN en Getronics.

Belegger wil meer greep op UPC
UPC moet onafhankelijke commissarissen aanstellen. De dominante positie van UnitedGolbalCom, de Amerikaanse moeder van de kabelmaatschapij, is binnen de Nederlandse verhoudingen onacceptabel.

UPC moet weer publieke arena in
Adviesbureau Déminor wil de belangen verdedigen van kleine aandeelhouders in UPC. Zachtjes praten met een knuppel achter de rug.

'Toezicht op telecom moet los van politiek'
De kopstukken van toezichtsorganen NMa en Opta kregen het gisteren tijdens het telecomcongres amper over hun lippen: de overheid moet het toezicht op de telecommarkt overlaten aan anderen.

Intel haalt eerder neerwaarts bijgestelde doelstelling nipt
Intel heeft de in december naar beneden bijgestelde doelstellingen voor het vierde kwartaal ternauwernood gehaald. De chipfabrikant zegt, met het oog op de economische groeivertraging in de Verenigde Staten, nog niet uit de problemen te zijn.

'Xbox' daagt Playstation uit
Microsoft heeft zijn langverwachte Xbox gepresenteerd: een apparaat voor computerspelletjes dat volgens kenners als een bom zal inslaan op een markt die volgens sommige deskundigen in anderhalf jaar tijd zal verdubbelen.

Die rare buitenlanders
"Alsof Amerikanen geïnteresseerd zouden zijn in wat een Nederlandse journalist over hun land denkt!" Dit zei een Japanse collega recentelijk tijdens een gesprek over een eigenaardig fenomeen in Japan: een grote fascinatie met de manier waarop buitenlanders naar hun land kijken. De Nederlandse journalist waarnaar hij verwees is Karel van Wolferen, voormalig correspondent van deze krant in Japan en schrijver van een reeks uitsluitend in het Japans gepubliceerde bestsellers waarin hij de Japanse samenleving stevig kritiseert.

VNU doet overname
Uitgever VNU heeft de uitgeefactiviteiten van Gruppo Pubblicit Italia overgenomen. Het bedrijf, in Italië marktleider met uitgaven voor de reclame-, marketing- en mediabranche, draaide vorig jaar een omzet van circa 3,2 miljoen euro (ruim 7 miljoen gulden).


Buitenlanders kunnen sinds gisteren online zien of zij aanspraak maken op een verblijfsvergunnig in Nederland. Daarvoor opende de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een website. De site is nuttig voor asielzoekers, maar tevens voor mensen die hier willen studeren, werken of langdurig vakantievieren. Een beetje onhandig is wel dat er voorlopig alleen een Nederlandstalige versie is. Daarnaast ook algemene informatie over de IND.
(www.immigratiedienst.nl)

NRC Webpagina's
17 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad