U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Grote verwarring na aanslag Congo
De Congolese president Laurent-Désiré Kabila is gistermiddag onder nog niet opgehelderde omstandigheden in de hoofdstad Kinshasa neergeschoten. Het is onduidelijk of hij nog leeft.

Ledental partijen gedaald
De politieke partijen in de Tweede Kamer hebben vorig jaar opnieuw duizenden leden verloren. Grootste verliezers zijn de PvdA en het CDA, beide met een verlies van ongeveer tweeduizend leden. Dit blijkt uit de jaarlijkse telling van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen in Groningen.

Filippijnen eisen vertrek president
Duizenden demonstranten zijn vandaag in de Filippijnse hoofdstad Manila de straat opgegaan om het aftreden van president Estrada te eisen. Het protest komt na een stemming in de Senaat, die er zo goed als zeker voor zorgt dat Estrada wordt vrijgesproken van corruptie, knoeierij en het schenden van de grondwet.

Luis wil zijn dochters begraven en dan weg
Een zware aardbeving vaagde zaen groot deel van een woonwijk bij El Salvador weg. In Las Colinas heerst behalve verdriet ook woede.

GPV'er Veling leidt fusiepartij ChristenUnie
Aan het hoofd van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van de nieuwe ChristenUnie, het samengaan van GPV en RPF, komt de uit het GPV afkomstige Kars Veling (52), thans lid van de Eerste Kamer en rector van een scholengemeenschap in Zwolle.

Cafébrand eist elfde leven
De cafébrand in Volendam heeft een elfde leven geëist. Een vijftienjarige jongen overleed gisteren in het Groningse Martini- Ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Rel rond adoptie via internet
Een transatlantische rel is uitgebroken rond een Brits echtpaar dat via internet een tweeling bestelde die door een Amerikaanse adoptiemakelaar eerder bij een Californisch gezin was geplaatst.

Clickfonds: geen rol 'Hakkelaar'
Drugshandelaar Johan V. (alias 'De Hakkelaar') speelt geen rol meer in het grote beursfraudeonderzoek ('Operatie Clickfonds'). Dat blijkt uit een vertrouwelijk verslag van de FIOD over de zaak.

Veel voorlopige aanslagen te hoog
Ongeveer 300.000 belastingbetalers hebben een veel te hoge voorlopige aanslag gekregen. Dat schrijft de Federatie van Belastingadviseurs in een brief aan het ministerie van Financiën.

Oremans ligt eruit
De Nederlandse tennisster Miriam Oremans is gisteren in de tweede ronde van de Australian Open in twee sets weg-gevaagd door de AmerikaanseJennifer Capriati.

Winterweer
Vannacht opnieuw matige vorst. Morgen minder zon, vanuit het zuiden meer bewolking en kans op lichte sneeuw. Middagtemperatuur rond het vriespunt. Vooruitzichten tot en met maandag: 's Nachts lichte tot matige vorst. Wisselend bewolkt en droog. Maandag een begin van dooi.


NRC Webpagina's
17 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad