U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Ze wil niet dood
Tien minuten euthanasietelevisie waren genoeg voor het ondergraven van een wetsvoorstel. Heilig Vuur, een programma over ethische en religieuze kwesties, bracht een reportage over een man die is getrouwd met een demente vrouw. Zij kan nauwelijks praten maar herkent hem nog en geniet ervan als hij haar in het verpleegtehuis bezoekt.


V I D E O C L I P :


Vrouwen van vlees en bloed
Het verschil tussen arrenbie en 'nu soul', de hedendaagse soul, is niet alleen hoorbaar, maar ook zichtbaar. De geperfectioneerde elektronische machinemuziek die arrenbie vaak is, gaat meestal vergezeld van extreem gestileerde videoclips.


F I L M   V O O R A F :


Meten met twee maten
Lof en prijzen kreeg Sandrine Veysset drie jaar geleden voor haar debuutfilm Y aura-t-il de la neige Noël? (Wordt het een witte kerst?). Terecht, ze maakte iets bijzonders. Haar rauwe plattelandsdrama was een van de eerste films over de Franse provincie die een einde maakte aan het relatiegezever uit Parijs dat de Franse film domineerde. Tegelijk rekende ze af met een ander cliché, namelijk dat van het idyllische Franse platteland.


NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad