U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Toon verhardt in verkiezingsstrijd
De toon verhardt in de strijd om het Amerikaanse presidentschap. De Democraten dreigen met rechtszaken als de onregelmatigheden bij de verkiezingen in Florida niet worden opgehelderd.

Inflatie van 3,1 procent, hoogste peil sinds 1992
De inflatie in Nederland is in oktober toegenomen tot 3,1 procent. Dat is het hoogste inflatiecijfer sinds 1992. Daarmee blijft Nederland horen bij de landen met de sterkste inflatie (geldontwaarding) in Europa. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmorgen gemeld. Over september bedroeg de inflatie al 2,9 procent.

Herdenking Kristallnacht verstoord
De jaarlijkse herdenking van de Kristallnacht in Amsterdam is gisteravond verstoord, nadat voorzitter Abdou Menebhi van de Stedelijke Marokkaanse Raad in zijn toespraak Israël beschuldigde de rechten van de Palestijnen te schenden: "De Palestijnen hebben het recht op een eigen staat."

Allochtone scholieren zijn progressiever
Nederlandse scholieren denken traditioneler dan Surinaamse, Antilliaanse én Marokkaanse scholieren als het gaat om de taakverdeling tussen man en vrouw in hun toekomstig huishouden en het werken van man én vrouw buitenshuis. Ook bestaan er aanzienlijke verschillen in beroepskeuzes van Nederlandse en allochtone meisjes. De laatsten kiezen minder vaak voor traditionele vrouwenberoepen zoals in de zorg.

Hulpverleners voorzagen fatale klap in Enschede
Meer dan vijftien minuten voor de fatale explosie bij vuurwerkbedrijf SE Fireworks in Enschede was het verscheidene hulpverleners duidelijk dat het bedrijf zou ontploffen. Dat blijkt uit de reconstructie van de ramp door acht verschillende rijksinspecties.

Korthals hield informatie achter
Minister Korthals (Justitie) beaamt dat hij de Tweede Kamer in september informatie heeft onthouden over de hoofdverdachte van de Dover-zaak, de voortvluchtige G'ursel O. Dit heeft de minister gisteravond aan de Kamer geschreven.

Justitie: nieuw onderzoek moord
Justitie in Maastricht begint een nieuw onderzoek naar de moord in 1998 op de 11-jarige Nicky Verstappen. Voor het eerst is een verzoek om een moordonderzoek helemaal over te doen toegewezen. De ouders hadden daarom gevraagd.

Israël rekent met opleving geweld
Israël houdt rekening met een nieuwe opleving van de Palestijnse volksopstand, nadat gisteren in de buurt van Bethlehem een Palestijnse leider van Al-Fatah werd gedood door Israëlisch raketvuur.

Advocaten van plagiaat beticht
De advocaten G. Spong en O. Hammerstein hebben hun dagvaarding in de zaak World Online voor een groot deel gekopieerd van de dagvaarding van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Dat zegt directeur P. de Vries van de VEB.

Tijdelijk droger
Morgenochtend in het westen en noorden regen, elders overwegend droog. In de middag in het zuiden af en toe zon. Maxima rond 10 graden. Matige tot vrij krachtige zuidelijke wind, aan zee een harde zuidwester. Zondag regenachtig, vanaf maandag wisselvallig en koudere nachten.


NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad