Klik hier
Vrijdag 13 oktober 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Het stijlboek van NRC Handelsblad

Profiel: het blauwe gevoel van KLM
Apestaartje over de dienstverlening van UPC.
Lijst met legionellahotels.
Dossier Van Aartsen: het beleid van de minister van Buitenlandse Zaken.
Een wiskundige vergelijking op het lichaam in de digitale leestafel.
Nieuws en achtergronden over de val van Milosevic in het dossier.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier KLM
Dossier KPN Telecom
Dossier UPC
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Val Milosevic
Dossier Van Aartsen


PARIJS - Een uitgebrande synagoge in de Parijse buitenwijk Bondy. Sinds het begin van de onlusten in het Midden-Oosten heeft in Frankrijk een reeks van antisemitische incidenten, van brandstichting tot leuzen op muren en telefonische bedreigingen aan individuele joden, plaatsgehad. Ook zijn er in Parijse voorsteden botsingen geweest tussen groepen Arabische en joodse jongeren.

Israël valt doelen Palestijnen aan
Israëlische gevechtshelikopters zijn tot diep in de nacht in actie geweest tegen Palestijnse doelen in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever na het lynchen van zeker twee Israëlische militairen in Ramallah.

Nationalisten halen hun gelijk in Israël
De Palestijnse opstand, de daarop volgende anti- Israëlische uitbarstingen van Israëlische Arabieren en nieuws over de lynchpartij van de soldaten, hebben in Israël een sfeer geschapen die het voortbestaan van het joodse land in gevaar brengt.

Miljardenplan tegen legionella
Minister Pronk (Milieubeheer) wil binnen een jaar Nederland goeddeels legionellavrij maken. Zijn maatregelen gaan vele miljarden guldens kosten.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Test je kennis van het nieuws op http://studiehuis.nrc.nl

Klik hier


Krekel
Krekel
Ram Allah

'Een hoop mannen vinden dit niet leuk'
De hoerenbuurt in Den Haag is als eerste door de gemeente uitgerust met camera's. Politiemannen zitten achter de knoppen, prostituees vrezen klanten te verliezen.

Nobelprijs vrede voor president van Zuid- Korea
De Nobelprijs voor de vrede is vanochtend toegekend aan de Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung. Hij krijgt de prijs voor zijn pogingen de relatie van zijn land met het stalinistische Noord-Korea te verbeteren.

 
Gao Xingjian versmelt oost en west
Het vroege werk van Gao Xingjian, de winnaar van de Nobelprijs voor literatuur, is het invloedrijkst. Maar zijn beste toneelstukken en boeken stammen uit de jaren negentig.

Verzekeraars GB werpen barrière op
Britse verzekeraars mogen potentiële klanten voortaan met behulp van DNA- testen controleren op de erfelijke ziekte van Huntington, een dodelijke hersenziekte die de motoriek aantast. De Britse regering heeft daarvoor vandaag het groene licht gegeven.

Kamer tegen monopolie op de kabel
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet zo snel mogelijk een einde maakt aan het monopolie op de kabel. Naar aanleiding van de vele klachten over kabelbedrijf UPC wil na CDA en D66 ook de PvdA de kabelmarkt op korte termijn openstellen.

Gontsjar beste in verzwakt deelnemersveld
Sergej Gontsjar heeft gisteren in het Franse Plouay de wereldtitel bij het tijdrijden gewonnen. De Duitser Michael Rich werd tweede, de Hongaar Laszlo Bodrogi derde.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Klompendiplomatie
De buitenlandse politiek van het Koninkrijk der Nederlanden is in deze week van internationale turbulentie weer niet verder gekomen dan Het Binnenhof. In Belgrado en de rest van de wereld ging het om de positie van de nieuwe Joegoslavische leider Kostunica, maar de Haagse politiek wist de zaak overzichtelijk te houden door alle aandacht te concentreren op minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken).


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* 'Als de duivel bestaat kun je hem tekenen'
Pieter Kusters maakt zowel schilderijen als beelden. Het worden altijd zelfportretten: 'Voor een zelfportret kun je iedereen gebruiken.'

C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* 'Wij maakten voodoo, man!'
The Last Poets in New York waren de allereerste rappers. Ze beschouwden zichzelf in 1970 als de Laatste Dichters met een politieke boodschap. Nu treden ze weer op: 'Run nigger, Run like time'. Deel 1 van een tweeluik over The Last Poets.

B O E K E N
* Grond verlies je, de taal niet
Polen is 'zwaartepunt' op de Frankfurter Buchmesse die volgende week begint. De taal, zo blijkt uit nieuw vertaalde literatuur, is geworteld in de grond, in de aarde en gebonden aan landschappen en het wisselen der seizoenen.

B O E K E N
* 'Je proeft wat Genet zegt'
Peter Verhelst werkt met toneelgroep De Roovers aan Histoire d'A, een tekst op muziek van Stravinsky. Jean Genet is zijn grote inspiratiebron.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad