U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël valt doelen Palestijnen aan
Israëlische gevechtshelikopters zijn tot diep in de nacht in actie geweest tegen Palestijnse doelen in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever na het lynchen van zeker twee Israëlische militairen in Ramallah.

Nobelprijs vrede voor president van Zuid-Korea
De Nobelprijs voor de vrede is vanochtend toegekend aan de Zuid- Koreaanse president Kim Dae-jung. Hij krijgt de prijs voor zijn pogingen de relatie van zijn land met het stalinistische Noord-Korea te verbeteren.

'Rivaal' topman CDA naar Kamerfractie
CDA-gedeputeerde in Noord-Brabant Piet van Geel krijgt een hoge plaats op de kandidatenlijst van zijn partij voor de komende Tweede- Kamerverkiezingen. Dat heeft zijn 'rivaal' in de partij, fractievoorzitter en politiek leider Jaap de Hoop Scheffer, Van Geel toegezegd.

Domeinnamen terug bij overheid
De Amsterdamse advocaat mr. J.L. de Kreek van het eenmansbedrijf De Digitale Advocaat moet de domeinnamen regering.nl, miljoenennota.nl, troonrede.nl en prinsjesdag.nl. op het internet afstaan aan de Staat der Nederlanden.

Utrecht tegen tol
De Utrechtse gemeenteraad heeft gisteren opnieuw de anti-fileplannen van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) afgewezen.

VS sluiten ambassades
Washington heeft verscheidene ambassades in Afrika opdracht gegeven de deuren tijdelijk te sluiten in verband met de spanning in het Midden- Oosten. De maatregel komt na een zelfmoordaanslag op een Amerikaans oorlogsschip in een Jemenitische haven, waarbij gisteren zeker zeven doden vielen.

Ook VS heffen deel sancties op
Na de Europese Unie hebben gisteren ook de Verenigde Staten de sancties tegen Joegoslavië versoepeld; de beide landen gaan hun diplomatieke betrekkingen herstellen.

Monopolie kabel
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet zo snel mogelijk een einde maakt aan het monopolie op de kabel. Naar aanleiding van de vele klachten over kabelbedrijf UPC wil na CDA en D66 ook de PvdA de kabelmarkt openstellen.

Olieprijs piekt, aandelen lager
De aandelenkoersen in de Verenigde Staten, Azië en Europa zijn scherp gedaald naar aanleiding van de ontwikkelingen in het Midden- Oosten en de opnieuw gestegen olieprijs.

Perioden met zon
Morgen perioden met zon en in het noorden een enkele bui. Matige zuidwestenwind. Middagtemperatuur 14 tot 15 graden. Vooruitzichten voor zondag tot en met dinsdag: Zonnige perioden, maar maandag bewolkt en af en toe regen. Middagtemperatuur circa 15 graden.


NRC Webpagina's
13 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad