U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Domeinnaam regering.nl in handen van overheid
De Amsterdamse advocaat mr. J.L. de Kreek van het eenmansbedrijf De Digitale Advocaat moet de domeinnamen regering.nl, miljoenennota.nl, troonrede.nl en prinsjesdag.nl. op het internet afstaan aan de staat der Nederlanden.

Kamer tegen monopolie op de kabel
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet zo snel mogelijk een einde maakt aan het monopolie op de kabel. Naar aanleiding van de vele klachten over kabelbedrijf UPC wil na CDA en D66 ook de PvdA de kabelmarkt op korte termijn openstellen.

Nieuwssite vaak slecht beveiligd
Een onbekende hacker heeft onlangs ingebroken op de website van de Amerikaanse regionale krant The Orange County Register. In een bericht over de arrestatie van een computercrimineel die inbrak in een systeem van het Amerikaanse ruimtevaartcentrum Nasa veranderde de hacker de naam van de verdachte in die van Microsoft-oprichter Bill Gates.

Kaarten met een aap
Microsoft Plus Game Pack is een leuke cd-rom. Hij bevat twaalf kaartspelletjes als Go Fish, Skat, Schafkopf, Gin Rummy en Hartenjagen. Daarnaast staan er acht puzzels op die lijken op ouderwetse arcadespellen. Als toetje krijgt de koper een probeerversie van het uitstekende Pandora's Box (eerder besproken in deze rubriek op 12 november 1999).

Japanse jaarvergadering op internet
De Japanse regering wil aandeelhoudersvergaderingen via internet toestaan. Dat blijkt uit een voorstel van adviseurs van de Japanse premier Yoshiro Mori, meldde het Japanse persbureau Jiji Press gisteren. Japan verbiedt bedrijven nu nog om aandeelhouders via e-mail te laten stemmen of te informeren over bijeenkomsten. De regering wil het parlement de wetswijziging volgend najaar voorleggen. (DPA)

Duits verbod op 'co-shopping' op web
Een rechtbank in Keulen heeft gisteren het internetbedrijf PrimusOnline verboden surfers te laten 'co-shoppen'. Bij dit 'samenwinkelen' krijgen internetters korting als ze in groepen producten kopen op internet. Volgens de Duitse rechter is dit een 'overdreven lokmethode'. Op webpagina's van co-buying-bedrijven kunnen internetters producten goedkoper krijgen naarmate er meer kopers voor inschrijven. De sites die de dienst aanbieden, kopen vervolgens in bij producenten. Volgens de rechter overtreedt deze vorm van handel de wet tegen oneerlijke concurrentie. Een woordvoerder van PrimusOnline zegt dat het bedrijf tegen de uitspraak in beroep gaat. Als PrimusOnline zich niet aan de uitspraak houdt, hangt het bedrijf een dwangsom boven het hoofd die kan oplopen tot ruim 550.000 gulden. (ANP, AFP)

Spider-man wordt Ultimate Marvel
De Amerikaanse uitgever Marvel Enterprises, uitgever van onder andere de strips Marvel Comics, wil Spider-Man inzetten om meer klanten te werven onder de nieuwe, aan internet gewende generatie lezers. Marvel Comics heeft Spider-Man gevraagd om hun uitstraling aantrekkelijker te maken voor 9 -tot 12-jarigen. Het resultaat is Ultimate Marvel, een nieuwe serie strips die zich afspelen in een decor van hyperrealistische computergraphics. (Reuters)

Leo Klatser overleden
De schrijver, journalist en fotograaf Leo Klatser is gisteren op 84- jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Klatser publiceerde gedichten en essays in verschillende literaire bladen. Hij werkte tevens als redacteur en buitenlands correspondent voor dagbladen, radio en televisie. Na een reis door China publiceerde hij het boek China Nu, een verblijf in Latijns Amerika resulteerde in het boek En het volk heeft gezegd Basta! In 1990 verscheen een roman van zijn hand, Apekop, waarvan hij in de jaren vijftig een eerste versie schreef. Klatser, een overtuigd marxist, vocht in de Spaanse Burgeroorlog tegen het oprukkend fascisme. In de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het verzet in Nederland, België en Frankrijk. Hiervoor ontving hij verschillende onderscheidingen.


Werkt uw rookmelder? Met die vraag klopt de Nederlandse brandweer vandaag aan de deur. Slechts weinig huishoudens hebben zo'n rookmelder, en vaak zijn ook de batterijen van de melders leeg. Amerikaanse kinderen worden via internet door de brandweerorganisatie NFPA op het belang van rookmelders gewezen met behulp van Sparky the Fire Dog en spelletjes die hen trainen in het zo snel mogelijk een klaslokaal of huis te verlaten.
(www.sparky.org)

NRC Webpagina's
13 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad