U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Journalist stapt naar rechter in zaak- Vaatstra
Programmamaker Peter R. de Vries van de naar hem genoemde SBS-televisierubriek spant een kort geding aan tegen de Staat der Nederlanden uit onvrede over de aanpak van justitie in de zaak- Vaatstra.

BBC zal namen noemen van verdachten aanslag Omagh
De Britse BBC-televisie maakt vanavond namen bekend van degenen die worden verdacht van de bomaanslag in de Noord-Ierse stad Omagh, die in augustus 1998 aan 29 mensen het leven kostte en meer dan 200 mensen verwondde.

Dag van waarheid voor internet-icoon Yahoo!
Hoe slecht het werkelijk gaat met de dotcom-sector zal morgen duidelijker worden met de cijfers van Yahoo!

Emissie KPN voor 4 miljard
KPN denkt eind november met de uitgifte van nieuwe aandelen tussen de 4 en 6 miljard euro te kunnen verdienen, zo heeft een woordvoerder vanochtend bevestigd. Dat is een lager bedrag dan onder analisten circuleerde.

Grondlegger van Tulip Computers
Rob Romein, een van de twee oprichters van de Bossche computerfabrikant Tulip, is zaterdag op 51-jarige leeftijd in zijn woonplaats Vught overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dit maakte zijn familie vanmorgen bekend.

Breedband internetten met ADSL
Het eerste waar je aan moet denken als je overstapt op een breedbandige internetverbinding is je oude analoge internetaansluiting - gewoon, ouderwets inbellen met een modem - vooral niet op te zeggen. Al is het maar een abonnement bij een gratis internetaanbieder, zodat je in elk geval een e-mail kunt sturen aan de helpdesk van je leverancier als de verbinding het weer eens niet doet.

Goud zoeken
Een écht huwelijk was het niet tussen de rijke man en de door hem geselecteerde vrouw in Ja, ik wil een miljonair. Nevada is het nog niet. In het 'Nedervada-compromis' wil de ambtenaar van de burgerlijke stand wél naar de studio komen maar dan alleen voor een zuinige ondertrouw-plechtigheid. Het echte huwelijk komt pas twee weken later. Bezint eer ge begint. Het blijft blasfemisch, zo'n kermisstunt tussen twee onbekenden. Het programma draagt de tijdgeest in zich.

Vishaak in je oor
Het live radiogesprek - de laatste jaren steeds populairder - heeft andere eisen en wetmatigheden dan het kranteninterview. Nieuwe Revu-redacteur en NRC Handelsblad-medewerker Frénk van der Linden spreekt zelfs van een zeer groot verschil. Hij werkt al zo'n vijf jaar voor het NPS-programma Uit het nieuws en maakt portretterende interviews. Hij is verder vaste invalkracht bij programma's als Rechtenkwesties, Het Geding en Tegengas.

Gratis en voor niets
Nederlanders houden van korting, aanbiedingen en zegeltjes. De digitale kortingsbon is uit de Verenigde Staten komen overwaaien. Daar wordt jaarlijks al voor 1 miljard dollar aan virtuele kortingsbonnen verzilverd. De Nederlandse site Kortingsbon.nl biedt tal van kortingen. De bezoeker heeft de keuze uit onder meer een bon voor pretpark Slagharen (9 gulden 50 korting op de toegang) en een Kronan-fiets (59 gulden korting).

Hof Amsterdam heft gijzeling journalist op
Amsterdamse gerechtshof heeft vanmiddag besloten de gijzeling van journalist Koen Voskuil op te heffen. Het hof oordeelt dat het langer opsluiten van Voskuil "geen enkel belang meer dient". Na nader onderzoek concludeert het hof dat aan eerdere artikelen van Voskuil over vermeend geknoei door de Amsterdamse politie geen geloof moet worden gehecht.

KPN
KPN denkt eind november met de uitgifte van nieuwe aandelen tussen de 4 en 6 miljard euro te kunnen verdienen, zo heeft een woordvoerder vanochtend bevestigd.

Helft webhandel in boeken via Bol.com
Internetwinkel Bol.com heeft anderhalf jaar na zijn begin een marktaandeel van 50 procent in de verkoop van boe ken en muziek via het internet in Nederland. De omzet zal dit jaar uitkomen tussen de 10 en 50 miljoen gulden, de helft voor boeken de helft voor muziek. Dat heeft Daniel Ropers, bestuursvoorzitter van Bol.com in Nederland, vanochtend bekendgemaakt. Bol.com is onderdeel van het Duitse mediaconcern Bertelsmann en de belangrijk ste concurrent van het Amerikaanse Amazon, één van de internetpioniers. Ropers wil geen precieze omzetcijfers geven voor de Nederlandse markt. "De verkoop van Ne derlandstalige boeken in Nederland via internet zal dit jaar ongeveer 2 procent van de markt zijn", zegt Ropers in een toelichting. (Redactie Economie)

UPC koopt Duits kabelbedrijf
Kabelbedrijf UPC neemt voor ongeveer 3 miljard mark (3,3 miljard gulden) het Duitse kabelnetwerk Telecolumbus over van Deutsche Bank. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel. Vorig jaar mei greep UPC naast zijn Duitse branchegenoot. Volgens Der Spiegel is de overname een uitvloeisel van een rechtszaak die UPC tegen Deutsche Bank had aangespannen voor het gerechtshof in Londen. UPC beschuldigde Deutsche Bank, die optrad als UPC's huisbankier, ervan Telecolumbus voor zijn neus te hebben weggekaapt. De Duitse bank overtroefde het bod van UPC van 1,3 miljard mark. Deutsche Bank ging vervolgens voor 200 miljoen mark meer aan de haal met het kabelbedrijf. Telecolumbus is de tweede kabelmaatschappij in Duitsland na het (voormalige) kabelnetwerk van Deutsche Telekom. (DPA)

Verzet Autosite tegen overname
Aandeelhouders van de digitale uitgeverij DMCG verzet ten zich tegen het voorstel van de directie om de website AutoTotaal.nl te verkopen aan uitgever Wegener. Groot aandeelhouder M. Goudsmit heeft geen vertrouwen in de internetvisie van het concern. Begin september maakte Wegener bekend dat zij de site wilde overnemen, maar de DMCG-aandeelhouders verwierpen vorige maand het bod. Sindsdien verkeren de onderhandelingen in een im passe. Heikel punt voor grootaandeelhouder (37,5 pro cent) en voormalig DMCG-directeur Goudsmit is dat de koopsom afhankelijk is gesteld van het succes van de site in de toekomst. Goudsmit verwacht daar niet veel van. "Wegener heeft geen strategische internetvisie." (ANP)


De gemeente Amsterdam maakt 300.000 gezinskaarten openbaar. In het bevolkingsregister werden tussen 1893 en 1939 gegevens bijgehouden van alle gezinshoofden in de hoofdstad en degenen die bij hen woonden. Voorlopig kan alleen op naam gezocht worden tot en met de letter Q. Een print kan worden opgevraagd. Bestellen via de website kan ook.
(www.gemeentearchief.amsterdam.nl/algemeen/nieuws/index.nl.html)

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad