U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Premier Israel stelt Arafat ultimatum
Aan het einde van Grote Verzoendag loopt vanavond het ultimatum af van de Israelische premier Ehud Barak aan de Palestijnse leider Yasser Arafat om te kiezen voor vrede of oorlog.

Hof Amsterdam heft gijzeling journalist op
Het Amsterdamse gerechtshof heeft vanmiddag besloten de gijzeling van journalist Koen Voskuil op te heffen. Het hof oordeelt dat het langer opsluiten van Voskuil "geen enkel belang meer dient". Na nader onderzoek concludeert het hof dat aan eerdere artikelen van Voskuil over vermeend geknoei door de Amsterdamse politie geen geloof moet worden gehecht.

'Vier van Belgrado snel vrij'
De vier in Belgrado gedetineerde Nederlandse mannen worden vandaag of morgen vrijgelaten. De openbare aanklager heeft de aanklachten tegen het viertal laten vallen. Dat heeft advocaat V. Petrovic van Sander Zeitsen vanmiddag bekendgemaakt.

Melkert pleit voor minister van EU
In het volgende kabinet moet een minister van Europese Zaken met de status van vice-premier worden benoemd. Dat schrijft Ad Melkert, fractieleider van de PvdA, in deze krant. Deze zou de binnenlandse coördinatie van het Europese beleid op zich moeten nemen en zitting hebben in een nieuw te vormen 'dagelijks bestuur' van de Europese Unie.

Ambassadeur naar Belgrado
Nederland stuurt zo spoedig mogelijk weer een ambassadeur naar de Joegoslavische hoofdstad Belgrado. Dat is vanochtend in Luxemburg vernomen in de marge van de Algemene Raad van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU.

Vlaams Blok grote winnaar verkiezingen
Het extreem-rechtse Vlaams Blok is gisteren bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen de grote winnaar geworden. In Antwerpen haalde de partij 33 procent, 5 procent meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 1994. Zij blijft hiermee de grootste politieke formatie in de stad. Ook elders in Vlaanderen boekte het Vlaams Blok winst.

Kwasniewski weer president Polen
De Poolse president Aleksander Kwasniewski heeft gisteren een absolute meerderheid behaald in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Volgens voorlopige uitslagen werd Kwasniewski (46) herkozen met 55 procent van de stemmen.

Rob Romein (51) overleden
Rob Romein, een van de oprichters van computerfabrikant Tulip, is op 51- jarige leeftijd overleden.

Fortis biedt negen miljard voor ASR
Fortis heeft een bod van 4,1 miljard euro (9 miljard gulden) op verzekeraar ASR (Amersfoortse, Stad Rotterdam) gedaan. Het financiële concern betaalt 67 procent meer dan de beurskoers van ASR afgelopen vrijdag. Het aandeel Fortis daalde vanochtend na de bekendmaking met bijna 7 procent; beleggers lijken de prijs hoog te vinden. ASR steeg meer dan de helft in waarde.

Volop herfst
Vanavond en vannacht veel regen en langs de kust tijdelijk een harde tot stormachtige wind. Morgen talrijke buien, soms met onweer. Maxima rond 13 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Eerst nog onstuimig, daarna wat rustiger en minder buien.

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad