U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De reclamestrategie van dr. Rath
De Reclame Code Commissie vindt dat 'dr. Matthias Rath' zijn misleidende voorlichting moet staken. Hoe ver mag een vitamineboer gaan?

Advocaat Mink K.: meer pers horen
De advocaat van Mink K., A. van der Plas uit Amsterdam, eist dat het Amsterdamse gerechtshof komende maandag nog zes journalisten hoort over publicaties die gingen over het strafrechtelijk onderzoek tegen haar cliënt.

Breitner-foto's op web
De onbekende foto's van de schilder/fotograaf G.H. Breitner (1857-1923) die in het voorjaar 1995 in het Gemeentearchief van Amsterdam werden gevonden, zijn gedigitaliseerd en op een website geplaatst.

'Er zijn steeds meer netkunstenaars'
In Amsterdam wordt vanaf morgen gedebatteerd over en geëxperimenteerd met de vrijheid van informatieverwerving via internet en de toepassing van de nieuwe media in de kunst.

Warner en EMI blazen hun fusie af
De Britse muziekuitgever EMI en het Amerikaanse mediaconcern Time Warner hebben een eind gemaakt aan hun fusiebesprekingen. De Europese kartelautoriteiten hadden grote bedenkingen bij de plannen.

La Nina blijft eetlust beleggers bederven
Uit de problematische beursgang van New Skies Satellites van gisteren blijkt dat het emissieklimaat op het Damrak nog steeds slecht is. Morgen mag het biomedische Isotis het proberen.

Doorbraak in Chinese telefonie
Het telecomconcern China Mobile, gevestigd in Hongkong, heeft gisteren voor 78 miljard gulden zeven mobiele telefoniebedrijven op het Chinese vasteland gekocht. Het is de grootste overname ooit in Azië.

Van internetkoning tot cyberkneus in Azië
Het sprookje is uit voor Richard Li. Zijn internetbedrijf Pacific Century CyberWorks deed de grootste overname in Azië, maar is nu bijna niets meer waard.

Libertel wacht niet op betere mobiele techniek
Websites zijn nog niet geschikt voor het mobieltje, meent directievoorzitter John de Wit van Libertel. Hij mikt ook op de internetter met een pc.

Ongelijke behandeling
Zo ver als de anti-faksisten, die eind jaren '80 de opvoering van Het vuil, de stad en de dood van Reiner Fassbinder zo goed als onmogelijk maakten, wilde het Centraal Joods Overleg (CJO) niet gaan.

Beatles-film ontdekt
Het Nederlands Audiovisueel Archief (NAA) heeft tot nu toe onbekende filmopnamen ontdekt van het bezoek dat The Beatles in 1964 aan Nederland brachten. Het gaat om zo'n veertig minuten film van de groep die dat jaar op 5 en 6 juni met drummer Jimmy Nicoll in plaats van Ringo Starr Nederland aandeed. Een selectie van de opnamen is vanavond te zien in het NPS/VPRO-programma Andere Tijden (20.45 uur, Ned. 3). De Britse groep trad onder andere op bij de Vara en gaf interviews aan de omroep. Deze zijn destijds integraal uitgezonden. In het NAA waren tot nu toe al reportages bekend van (toen nog) NTS en het Polygoon Journaal. De nu gevonden film bevat volgens het archief ongemonteerde opnamen gemaakt door de NTS. De beelden werden ontdekt tijdens een renovatieproject. Het archief wil er een korte film van maken. Donderdag wordt de Nederlandse versie van de Beatles Anthology gepresenteerd in Amsterdam.(ANP)

France Telecom
France Telecom wil de introductie volgende maand van pakketten voor vaste telefonie doorzetten, ondanks een negatief advies van ART, een raad van toezicht op het gebied van telecommunicatie. ART acht de nieuwe, op de behoefte van de klant toegesneden, contracten in strijd met eerlijke concurrentie. Het gebruikelijke abonnement komt daarbij te vervallen.

Getronics aast op Intercai
Automatiseerder Getronics is in onderhandeling met KPN over de overname van het resterende belang van 50 procent in Intercai, een voormalige consultancytak van KPN. Getronics werd in 1994 al eigenaar van 50 procent. Intercai richt zich op advisering op het gebied van telecomtoepassingen en netwerkinfrastructuren. Intercai is steeds meer onderdeel gaan uitmaken van de dienstverlening aan de opdrachtgevers van de automatiseerder.


'In de Amerikaanse staat Alabama is het getal pi, een wiskundigeconstante (3,14159..), bij wet vastgesteld op 3. Het getal wordt bij een bijbelse beschrijving van Salomon's Tempel namelijk bepaald door de verhouding tussen 30 (omtrek) en 10 (doorsnede) voorarmlengten. Voor de overwegend christelijk georiënteerde staat is dit maatgevend.' Deze en andere 'broodje aap'-verhalen staan op de Urban Legends Reference Pages. (www.snopes.com)
(www.snopes.com)

NRC Webpagina's
5 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad