24/7 Media Europe ad
Maandag 14 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
Internet IS dieplinken, Marie-José Klaver in @.
Digitale Leestafel: 30.000 mensen in een plastic graf.
De democratische conventie is begonnen. Lees meer in Dossier Amerikaanse Verkiezingen.
Nyfer: Juli was een rustige maand voor de beleggingsfondsen.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Enschede
Dossier Electronisch Uitgeven
Dossier KLM
Dossier Suriname
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.
MOSTAR - Een deelnemer aan de duikwedstrijd in het Bosnische Mostar springt in de Neretva. De wedstrijd werd vroeger gehouden vanaf de eeuwenoude brug, maar die werd in 1993 kapotgeschoten.
(Foto Reuters)
Onderzoek varken als donor gestaakt
De Schotse onderzoekers die in 1997 het eerste gekloonde schaap Dolly maakten, stoppen met het aanpassen van varkens tot orgaandonor voor mensen uit angst voor overdracht van onbekende virussen.

'Vonnis signaal aan toeristen'
Panajiotif Perissinakis is de advocaat van de vijf Nederlanders die begin deze maand na rellen op Kreta werden gearresteerd.

Erfenis van bommen en granaten
Munitie uit de Tweede Wereldoorlog verjoeg dit weekeinde driehonderd badgasten uit Zandvoort. Nederland is een van de weinige landen ter wereld waar dagelijks naar munitie wordt gezocht.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Vormgever en redacteuren

Meer informatie.

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Een gestrande vakantie

(Hans de Boer, Uden)

Pim Vermaat is met vakantie. Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar 010 406 69 67

'H-bom bij Groenland'
Bij de Amerikaanse luchtmachtbasis Thule op Groenland ligt mogelijk een B28- waterstofbom. Die zou zijn achtergebleven na het neerstorten van een B- 52 bommenwerper op 21 januari 1968. Oud-werknemers van de basis zeggen dat de bom op de zeebodem ruim 250 meter onder het ijs ligt, ondanks de bewering van de Amerikanen dat ze al het nucleaire materiaal destijds hebben opgeruimd.

Kernonderzeeër Russen ligt defect op bodem van zee
In de Barentsz Zee is een Russische kernonderzeeër in moeilijkheden geraakt. Het schip, dat geen kernwapens aan boord heeft, is gisteren stuurloos naar de bodem van de zee gezakt. Er lekt geen radioactieve brandstof weg. De twee kernreactoren zijn afgezet. Het licht aan boord is uitgevallen en in het voorste deel staat water.

 
Democraten vrezen betogers én Clinton
In Los Angeles houden de Democraten deze week hun conventie. Al Gore moet daar de kloof met zijn rivaal George W. Bush dichten. Zijn oude baas loopt hem daarbij voor de voeten.

3.000 koppige Somaliërs in een tent
Overleg tussen 3.000 burgers in een tent heeft in Somalië geleid tot het eerste parlement sinds 1991. De Afrikaanse traditie van lang praten in clanverband lijkt een alternatief voor dure, vruchteloze besprekingen tussen krijgsheren.

PCM snapt weinig van internet
Uitgever PCM heeft allerlei manieren bedacht om als internet-uitgever geld te verdienen. Maar van het wezen van internet heeft PCM niet veel begrepen, meent Marie- José Klaver.

Oostenrijkse krant verruilt drukpers geheel voor internet
De Oostenrijkse krant tglich Alles (tA) verschijnt sinds vandaag alleen nog op internet. Afgelopen zaterdag werd de krant voor de laatste keer op papier gedrukt, met als opening 'www.papier.ade!'.

Gerets ziet bij PSV defensieve tekortkomingen
Veel conclusies wenste PSV-coach Erik Gerets niet te verbinden aan de eerste prijs voor zijn ploeg in het nieuwe seizoen. Nadat de landskampioen door een 2-0 zege op bekerwinnaar Roda JC voor de vierde keer de Johan Cruijff-Schaal had veroverd, somde Gerets nuchter de tekortkomingen in zijn elftal op.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Militaire partijstrijd
In de Barentszee dobbert een Russische nucleaire onderzeeboot wegens technische problemen rond op de bodem van dit stukje oceaan bij de Noordpool. Volgens de militaire autoriteiten in Moskou heeft de atoomonderzeeër Koersk, die pas vijf jaar in de vaart is, geen kernwapens aan boord. De ruim honderdkoppige bemanning zit niettemin in de val.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad