U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Onderzoek varken als donor gestaakt
De Schotse onderzoekers die in 1997 het eerste gekloonde schaap Dolly maakten, stoppen met het aanpassen van varkens tot orgaandonor voor mensen uit angst voor overdracht van onbekende virussen.

Alarm na diefstal Cessna Ameland
Op het vliegveld van Ballum op Ameland is rond zes uur vanochtend een vliegtuigje gestolen. De kustwacht heeft de alarmfase afgekondigd en alle vliegvelden in de omgeving zijn gewaarschuwd.

'H-bom bij Groenland'
Bij de Amerikaanse luchtmachtbasis Thule op Groenland ligt mogelijk een B28-waterstofbom. Die zou zijn achtergebleven na het neerstorten van een B-52 bommenwerper op 21 januari 1968. Oud-werknemers van de basis zeggen dat de bom op de zeebodem ruim 250 meter onder het ijs ligt, ondanks de bewering van de Amerikanen dat ze al het nucleaire materiaal destijds hebben opgeruimd.

Kernonderzeeër Russen ligt defect op bodem van zee
In de Barentsz Zee is een Russische kernonderzeeër in moeilijkheden geraakt. Het schip, dat geen kernwapens aan boord heeft, is gisteren stuurloos naar de bodem van de zee gezakt. Er lekt geen radioactieve brandstof weg. De twee kernreactoren zijn afgezet. Het licht aan boord is uitgevallen en in het voorste deel staat water.

KFOR slaags na actie tegen fabriek Kosovo
In Mitrovica, in het noorden van Kosovo, zijn soldaten van de vredesmacht KFOR vanochtend slaags geraakt met Kosovo-Serviërs. Aan beide zijden vielen drie of vier gewonden; één van hen, een Serviër, moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Diverse journalisten die naar het complex waren gekomen werden door boze Serviërs aangevallen. Later vanochtend keerde de rust terug.

Toename aantal kinderen onder verkeersdoden
Het aantal kinderen dat in het verkeer om het leven komt neemt na een daling sinds 1995 weer toe. Vorig jaar werden 82 kinderen bij verkeersongelukken gedood, een jaar eerder 56. In 1997 kwamen 79 kinderen om in het verkeer.

Iran arresteert twee journalisten
In Iran zijn het afgelopen weekeinde twee liberale journalisten gearresteerd op last van de speciale rechtbank voor perszaken. De twee waren juist onderscheiden voor hun werk. De journalist Ebrahim Nabavi hoorde zaterdag dat hij was gekozen tot beste satiricus van Iran, Mohammad Ghoochani was bekroond als beste politieke journalist.

Kohl niet bij herdenking
Helmut Kohl is niet uitgenodigd als spreker bij de tiende herdenking van de Duitse hereniging, op 3 oktober in Dresden. Kohl, kanselier van de eenwording, moet eerst de namen bekend maken van anonieme parijdonateurs van het CDU.

Leger VS koopt simulator Fokker
Fokker Elmo, onderdeel van Stork in Hoogerheide, heeft van de VS een order gekregen voor de bouw van gevechtssimulators voor het Amerikaanse leger voor 67 miljoen dollar (162,8 miljoen gulden). De simulators worden geleverd bij de Javelin, een nieuw antitankwapen van Amerikaanse makelij. Afhankelijk van het aantal landen dat ook voor dit wapen kiest kan de order voor Fokker Elmo oplopen tot 400 miljoen gulden.

Dekker wint in San Sebastián
Wielrenner Erik Dekker heeft zaterdag de Spaanse wereldbekerwedstrijd Clasica San Sebastián gewonnen. De 29-jarige Nederlander had nog niet eerder een klassieker op zijn naam geschreven.

Bewolkt
Morgen wolkenvelden en verspreid een paar buien. Matige zuidwestenwind. Maximumtemperaturen van 21 tot 25 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: onbestendig met af en toe een regen- of onweersbui. Middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden


NRC Webpagina's
14 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad