U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vrouw vermoord na optreden bij Springer

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 28 JULI. Amerikaanse talkshows zijn opnieuw in opspraak na de dood van Nancy Campbell-Panitz (45) afgelopen maandag. Haar lichaam werd gevonden een paar uur na de uitzending van de show van Jerry Springer, waarin zij optrad samen met haar ex-man Ralf en diens nieuwe echtgenote Eleanor. Het programma was overigens drie maanden geleden opgenomen.

De politie in Florida vaardigde gisteren een aanhoudingsbevel uit tegen Ralf Panitz, een Duitser, omdat hij ervan verdacht wordt zijn ex-vrouw te hebben doodgeslagen. Panitz en zijn nieuwe echtgenote verdwenen maandag en de politie gaat ervan uit dat zij zijn ontkomen naar Maine in de hoop de grens over te steken naar Canada.

In 1995 raakten talkshows als die van Springer in opspraak toen een gast van de Jenny Jones show, Scott Amedure, drie dagen na de uitzending door een andere gast, Jonathan Schmitz, werd doodgeschoten. Amedure had tijdens de opnames zijn homoseksuele fantasieën over Schmitz onthuld. Hoewel het fragment niet was uitgezonden voelde Schmitz zich vernederd door de bekentenis.

Tijdens de Springer-show afgelopen maandag zei Campbell-Panitz dat zij dacht te zijn uitgenodigd omdat haar ex-man zich met haar wilde verzoenen en wellicht wilde hertrouwen. Panitz onthulde dat hij de dag ervoor seks had gehad met zijn ex, maar ook dat hij was getrouwd met Eleanor. Hij zei te hopen dat Nancy "nu genoeg zou zijn vernederd" om te onderkennen dat hun relatie voorbij was. Springer heeft verklaard zich niet verantwoordelijk te voelen voor de dood van Campbell-Panitz.

NRC Webpagina's
28 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad