U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Raad van Cultuur tegen DNO
De Raad van Cultuur heeft een negatief advies uitgebracht over De Nieuwe Omroep (DNO), het initiatief voor een publieke omroep van Aad van den Heuvel en Walter Etty.

Amsterdam wil aandelen AT5 kopen
Het Amsterdams gemeentebestuur wil de aandelen van de lokale televisiezender AT5 overnemen van PCM Uitgevers. Hiermee blijft de Amsterdamse zender een publieke zender, commerciele bedrijven als SBS en UPC hadden ook belangstelling getoond.

Guatemala huivert bij executies, live op tv
Na weken van massahysterie zijn in Guatemala gisteren twee mannen met een injectie geëxecuteerd. De executie was live op televisie en werd vele malen herhaald.

Spaans Telefónica past bod Endemol aan
Het Spaanse telecombedrijf Telefónica heeft, gedwongen door zijn gedaalde beurskoers, het bod op het Nederlandse mediaconcern Endemol aangepast. Het nieuwe bod is 6,2 aandelen in plaats van 5,8 aandelen Telefónica per aandeel Endemol. De waarde van het bod is gedaald van 5,5 tot 4,8 miljard gulden.

'Hightech is een cult, een religie'
Driekwart van de werknemers in Silicon Valley, het hart van de Amerikaanse nieuwe economie, is de afgelopen jaren minder gaan verdienen. Een gesprek met schrijfster Paulina Borsook over de schaduwkanten van de hightech.

Zalm: prospectus moet bij gang naar beurs op internet
Bedrijven die naar de beurs gaan moeten zich aan striktere regels houden. Vooral de reclame rond de beursgang van een nieuwkomer moet beter in de gaten worden gehouden. Ook zullen bedrijven hun prospectus op internet moeten publiceren.

Drakendoders in hagedissenhuid
Hagedismensen, reusachtige spinnen en mooie vrouwen bevolken de planeet Norrath, het domein van EverQuest. EverQuest is een online rollenspel dat dagelijks door duizenden mensen wordt gespeeld. Spelers kiezen een karakter (bijvoorbeeld een mens, een elf of een halfling), een ras en een beroep. Afhankelijk van hun keuze komen ze in een stad terecht van waaruit ze hun reis door Norrath beginnen. De leukste schermwezens zijn de halflingen, kruisingen tussen mensen en monsters, die erg aardig zijn en bijzonder snel.

ICT mag werven in India
Nederlandse technologiebedrijven krijgen toestemming enkele duizenden informatici uit met name India te werven. Ze krijgen een werkvergunning van twee jaar. De bedrijven worden verplicht in die periode zelf mensen op te leiden. Minister Vermeend (Sociale Zaken) heeft gisteren aangekondigd het verzoek van de informatica- en telecommunicatiebranche te willen inwilligen wegens het grote tekort aan geschikt personeel. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Duitsland, waar bondskanselier Schröder het voorstel deed 20.000 computerspecialisten uit India, Rusland en Oost-Europa toe te laten om de nijpende tekorten op de arbeidsmarkt op te vullen. Dit leidde tot een conflict met de vakbonden en de oppositie. Vermeend wil dat een bedrijf eerst in Nederland personeel zoeken, daarna in de Europese Unie. Is dan nog niemand gevonden, dan mag het in andere landen zoeken. De ICT-sector heeft volgens hem voldoende geprobeerd om binnen de EU mensen te werven. Hij wil daarom tijdelijk de wachttijd van vijf weken schorsen voor bedrijven die buiten de EU willen werven.


In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de website Quanta Costa door en door Hollands. De website draait volledig om koopjes. Bezoekers die hun postcode intypen krijgen een uitputtende lijst van middenstanders in hun eigen woonwijk. Die kunnen op de site hun wekelijkse aanbiedingen publiceren. Jammer is dat de site pas net bestaat en er dus nog nauwelijks echte aanbiedingen op staan.
www.quantacosta.com

NRC Webpagina's
30 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad